2023. szeptember 28. - Vencel

Soha többé fejfájás!

Egy mágneses impulzusokat kibocsátó kézi eszközzel a koponyacsonton keresztül enyhíthető a migrénes fájdalom - állítják egy kis esetszámú tanulmány alapján amerikai kutatók. A készüléket a fejhez kell tartani, így a mágneses pulzálás az agyban lévő idegse
2008. június 30. hétfő 16:12 - Hírextra
Bár legtöbbször minden előjel nélkül támad a migrén, egyes esetekben az aurajelenség előzi meg, amelyben vizuális zavarokat, fényeket tapasztal a páciens. A vizsgálathoz 201 személyt választottak ki, akiknek auraállapot előzi meg migrénjét. A tesztalanyok egyik fele a transzkraniális mágneses stimuláló (TMS) készüléket használta, másik fele pedig hamis műszert.

A kezelés után két órával a TMS-t alkalmazók 39 százaléka, a hamisítványt használóknak pedig 22 százaléka jelezte, hogy fájdalommentes.

Yousef Mohhamad, az Ohio State University munkatársa az Amerikai Fejfájás Társaság éves találkozóján, Bostonban ismertette kutatócsoportjának eredményét.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Életmód témában
Drogok legalizálása?
Igen
Egyes fajtákat, rendezett, ellenőrzött körülmények között igen
Soha!
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását