2024. április 24. - György

Könyv a móri rablásról

Könyvként adják ki a móri bankrablás és a veszprémi postásgyilkosság elkövetésével is gyanúsított, időközben öngyilkosságot elkövető N. László börtönnaplóját, amelyet kedden mutatnak be - közölte az MTI-vel Jano Christopher, a férfi volt ügyvédje hétfőn.
2008. június 30. hétfő 12:36 - Hírextra

A kötetben a mintegy 100 oldalas börtönnaplón kívül megszólal a férfi felesége, a nyomozást vezető tiszt, valamint maga az ügyvéd - mondta el Jano Christopher, akit a távirati iroda a Blikk című napilap cikke alapján keresett meg.

Ismertetése szerint a könyvben N. László további három ember meggyilkolását hárítja egy szerb férfire, akit a nyolc halálos áldozatot követelő móri bankrablás és a veszprémi postásgyilkosság elkövetésével is vádolt a nyomozás során. Nem nevezi meg ezt a három áldozatot, mindössze egy férfiról, illetve egy másik esetben egy férfiról és egy nőről ír, az állítása szerint elkövetett gyilkosságok helyszínét megjelölve, időpont nélkül. Az áldozatokat ennek alapján nem lehet azonosítani.

Az ügyvéd közölte, hogy a tavalyi nyomozás során N. László tett utalást egy, a szerb férfit "leleplező", videofelvételt tartalmazó csomagról, amit lakott területen kívül ásott el. A múlt nyáron az akkor még bizonyító erejűnek vélt csomag után mintegy negyven tűzszerész és kommandós kutatott, ám nem találtak semmit. A másnapra is odarendelt keresőcsoporttal azonban N. László már nem működött együtt, így a nyomozásnak ez a része félbeszakadt.

Jano Christopher kijelentette: a nyomozóhatóság arra jutott, hogy az N. László által megvádolt szerb férfi nem létezik, védence pedig skizofréniában szenved. Ez azt jelenti, hogy kettős énnel rendelkezik, "egy szelíddel, illetve egy gyilkossal" - tette hozzá -, emiatt nem képes feldolgozni azokat a tetteket, amelyekkel őt vádolták. Az ügyvéd megjegyezte: mivel nem szakember, nem tudja eldönteni, hogy N. László valóban mutatott-e tudathasadásos tüneteket.

A 2002-ben történt, nyolc halálos áldozatot követelő móri bankrablás ügyében június 10-én kezdődött a tárgyalás, amelyet szeptember elejére napolt el a bíróság. A büntetőper egyedüli vádlottja - N. László öngyilkossága miatt - W. Róbert, aki ellen kitervelten, több emberen, társtettesként elkövetett emberölés, valamint lőfegyverrel és lőszerrel visszaélés a vád.
N. Lászlót a 2003-ban elkövetett veszprémi postásgyilkossággal is vádolták, ebben az ügyben azonban halála miatt a rendőrség megszüntette a nyomozást.

Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Bűnügy témában
Ön mivel büntetné a halált okozó ittas vezetést?
Azzal amit okoz: halállal
Életfogytiglan
Tíz lév letöltendő
Néhány év elég
Jogosítvány örökös elvétele
Nem büntetném
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását