2024. május 5. - Györgyi

Kékfény és turisták

Megkezdődött a tiszai üdülőhelyekre és a gyógyvize miatt kedvelt nagykunsági településekre látogató turisták megsegítésére hivatott rendőrségi szolgáltatás, a Tourist Police program hétfőn - közölte a Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Rendőr-főkapitányság munka
2008. június 30. hétfő 15:09 - Hírextra
A program lényege, hogy a rendőrök a Szolnoki Főiskola idegen nyelvet beszélő hallgatóival járőröznek, és közreműködésükkel próbálják meg áthidalni a nyelvi nehézségeket, ha a külföldi vendégek felvilágosítást kérnek vagy bajba jutnak - mondta Márkus Erika rendőr őrnagy.

Hozzátette: a Tisza turisztikai jelentősége az utóbbi években felértékelődött. Elsősorban a Tisza-tó térségét keresi fel mind több látogató, de a folyó menti megyékben máshol is találhatóak olyan helyek és rendezvények, amelyek sok embert vonzanak a nyári idegenforgalmi főidényben.

Tavaly a Tourist Police program csak Tiszafüredet és Abádszalókot érintette. Az idén az előbb említett két település mellett lehetőség nyílt arra, hogy a főiskolások Vásárosnaményban, Tokajban, Tiszalökön, Szolnokon, Tiszakécskén, Csongrádon illetve Szegeden lássanak el közös szolgálatot - elsősorban a vízen - a vízirendészeti rendőrkapitányság járőreivel.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását