2024. március 28. - Gedeon, Johanna

Falfirkátlanítják Győrt

Eltávolítják a falfirkákat Győrött a műemléki belváros és közvetlen környezetének épületeiről. A graffitimentesítési programra az idén 10 millió forintot költ az önkormányzat - mondta Németh Zoltán alpolgármester az MTI-nek hétfőn.
2008. június 30. hétfő 17:56 - Hírextra
Közlése szerint 1850 négyzetméteres falfelületet tisztítanak meg a városképet rontó firkáktól. Az idegenforgalmi szempontból frekventált belvárosban az önkormányzati tulajdonú épületek mellett a magántulajdonban lévő és társasházi épületek elcsúfított falairól is eltűntetik a graffitiket a városi költségvetésben erre a célra elkülönített összegből. Ehhez természetesen kérik a tulajdonosok hozzájárulását.

A program végrehajtására hat cég közül a legkedvezőbbet, egy győri és egy tarjáni kft. közös ajánlatát fogadta el a város. A nyertesek vállalták, hogy a szerződésben meghatározotton felül tízszázaléknyi felületet térítés nélkül megtisztítanak. Nem mellékes az sem, hogy a vállalkozók felelősségbiztosítással rendelkeznek, így ha tisztítás közben esetleg sérülne a falfelület, annak helyreállításáról gondoskodnak.

A belváros rendbetételét követően más városrészek önkormányzati épületeit is mentesítik azoktól a rajzoktól, amelyekből az érintett házak lakói nem kértek. A graffitik eltávolítását jövőre folytatják, mert látványuk irritálja a szép, a rendezett környezetre vágyó embereket - mondta az alpolgármester.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását