2024. március 29. - Auguszta

Vesztegetési "balsikerlista"

Megvesztegetési "balesikerlistát" tett közzé internetes honlapján Ukrajna Belügyminisztériuma. A toplistán az országban idén feltárt megvesztegetési ügyek szerepelnek és pénzösszegeik szerint alakult a sorrendiség.
2008. június 29. vasárnap 21:13 - Hírextra
A 84 tételből álló lajstromot az a 26 millió hrivnya (kb. 800 millió Ft) kenőpénzösszeg vezeti, amelyet a Krím-félszigeti Partenit városka polgármestere, Mikola Konyev és helyettese kapott néhány hete egy kijevi üzletembertől 17 hektárnyi földterület kiutalásának elintézéséért.

A második helyen a kelet-ukrajnai Donyeck megye egyik városának polgármestere áll hárommillió hrivnya összegű baksis elfogadásával. Ezt egy 2,3 millió hrivnyás tétel követi, amelyet egy Kijev környéki falu polgármestere és egyik önkormányzati képviselője kapott földterület bérbeadásáért.
A lista negyedik helyén Odessza környéki járási elöljárók állnak, akik kétmillió hrivnya kenőpénzt vágtak zsebre. Őket egy Dnyipropetrovszk megyei járási vezető követi hasonló nagyságú megvesztegetési összeggel.

A belügyminisztériumi korrupciós balsiker listát Ternopil megyei állami tisztviselők zárják 15 ezer hrivnyás baksissal.

Régiók szerint legkorruptabbnak a kelet-ukrajnai Dnyipropetrovszk megye bizonyult 11 felderített megvesztegetési üggyel, második helyen a Krím-félsziget szerepel kilenc korrupciós esettel. Őket követi Kijev nyolc és Odessza megye hét megvesztegetéssel.
A korrupciós ügyletek fele földkérdés "megoldásával" függ össze.

Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Külföld témában
Mit várhatunk Joe Biden elnökségétől?
Visszatér a józan ész a Fehér Házba
Újra jön a neoliberalizmus
Semmi nem változik
Biden megbuktatja az európai féldemokráciákat
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását