2024. április 20. - Tivadar

Több lesz a bíró a fociban

Joseph Blatter, a Nemzetközi Labdarúgó Szövetség (FIFA) elnöke bejelentette, a jövő évi dél-afrikai Konföderációs Kupán mérkőzésenként két további asszisztense lesz a játékvezetőnek, akik a büntetőterületen belüli események megítélését segítik majd.
2008. június 29. vasárnap 17:55 - Hírextra
"Pszichológiai szempontból is érdekesnek ígérkezik az újítás, mivel a játékosok tisztában lesznek azzal, hogy közelről figyelik, mit csinálnak - nyilatkozott az osztrák ORF televíziónak a svájci sportvezető, aki továbbra is ellenzi a videobíró alkalmazását. - A játéknak nem szabad elveszítenie emberi aspektusát" - tette hozzá.

Azokkal a technikai megoldásokkal kapcsolatban, amelyek segíthetnék eldönteni, hogy a labda áthaladt-e a gólvonalon vagy sem, Blatter azt mondta, alkalmazásuk nincs napirenden, de nem is vetették el azt végérvényesen. Indoklásként megjegyezte, a chipes labda, illetve a teniszből ismert sólyomszem-rendszer nem bizonyult teljesen meggyőzőnek.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Sport témában
Kijutunk-e a labdarugó világbajnokságra?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását