2024. május 17. - Paszkál

Spanyolország Európa-bajnok

Parádés játékkal verte az Európa-bajnokság döntőjében a spanyol csapat a német gárdát. Torres egyetlen gólja és a spanyolok örömfocija kerekedett felül a meccs végére teljesen tanácstalanná váló ellenfélen. Élvezetes futball, megérdemelt győzelem.
2008. június 29. vasárnap 22:45 - Hírextra
A spanyolok 1964 után másodszor lettek kontinensbajnokok.

I. félidő:
----------
9. perc: Klose futott el a bal szélen, középre gurított labdáját Hitzlsperger kapásból, 18 méterről laposan lőtte kapura, de Iker Cassillas megfogta a felé guruló labdát.
15. perc: Xavi kapu elé lőtt labdája Metzelder lábáról pattant a jobb felső sarok irányába, de Lehmann gyors vetődéssel szögletre mentett.
20. perc: Xavi ívelt be szabadrúgást a jobb oldalról, Torres nyolc méterről a kapu fölé fejelte a labdát.
23. perc: Sergio Ramos beadása után Torres hét méterről a kapufára fejelte a labdát.
31. perc: Fabregas 22 méterről laposan lőtt, Lehmann vetődve megfogta a labdát.
33. perc: Xavi átadásával Torres lépett ki, megkerülte Lahmot és 14 méterről a kivetődő Lehmann fölött a jobb sarokba emelte a labdát (0-1).
34. perc: Iniesta ívelt keresztbe a al oldalról, David Silva tiszta helyzetből, kapásból az égbe lőtte a labdát.

II. félidő:
-----------
54. perc: Iniesta szöglete után Silva egy igazítás után 15 méterről laposan lőtt, a labda elsuhant a lábak között és a jobb kapufát is elkerülte.
55. perc: Xavi ugratta ki Torrest, de a kapujából kifutó Lehmann a tizenhatos vonala előtt vetődve megszerezte a labdát.
59. perc: Sergio Ramos a tizenhatos jobboldali vonaláról, az ötössel egy magasságban kevéssel lőtt a hosszú sarok mellé.
60. perc: Jansen szerzett labdát az alapvonalnál, középre passzolt, Schweinsteiger Ballackhoz perdített, aki 17 méterről kapásból lőtt kapura, a labda az oldalhálót érintve kerülte el a jobb sarkot.
67. perc: Xavi kapu elé lőtt szabadrúgása után Sergi Ramos öt méterről előrevetődve fejelt, Lehmann bravúrral mentett szögletre.
69. perc: Cazorla passzolt Iniestához, aki hét méterről, takarásból lőtt, Lehmann féltérden hárított.
82. perc: Silva futott el a jobb oldalon, beadása után Güiza visszafejelte a labdát, de Senna öt méterre a kaputól elrúgott a labda fölött.

Óvatosan kezdtek a csapatok, negyed óra elteltével a spanyolok átvették az irányítást. Egymásután alakították ki a helyzeteket a német kapu előtt és, ha Lehmann nem védi bravúrral Metzelderen megpattanó labdát, illetve a kapufa nem "menti meg" a németeket, már korán eldőlhetett volna a finálé. A spanyolok Torres góljával előnnyel zárták a játékrészt.

Szünet után a németek kitámadtak, ennek következtében még több helyük maradt a spanyoloknak, akik egymásután alakították ki a veszélyes helyzeteket. A németek kapusuknak, Lehmann-nak, illetve a spanyolok figyelmetlenségének köszönhették, hogy megúszták minimális vereséggel.

Az Eb-aranyérmes spanyol labdarúgó-válogatott kerete:
kapusok:
Iker Casillas
Andrés Palop
José Manuel Reina
védők:
Raúl Albiol
Fernando Navarro
Carlos Marchena
Carles Puyol
Joan Capdevila
Sergio Ramos
Álvaro Arbeloa
Juanito
középpályások:
Andrés Iniesta
Xavi
Cesc Fabregas
Santi Cazorla
Xabi Alonso
Marcos Senna
David Silva
Rubén de la Red
támadók:
David Villa
Fernando Torres
Sergio García
Daniel Güiza
szövetségi kapitány: Luis Aragonés
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Sport témában
Kijutunk-e a labdarugó világbajnokságra?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását