2024. április 28. - Valéria

Meghiúsult a meccs

Kútba esett a május 24-ére kiírt harmadik összecsapás a két német korábbi bokszbajnok, Dariusz Michalczewski és Graziano Rocchigiani között.
2008. január 25. péntek 08:20 - Hírextra

A "Tigris" és "Rocky" azért nem esik egymásnak, mert utóbbi a szervezők szerint túl sok pénzt követelt, ráadásul három hónappal el akarta halasztatni a találkozót.

Michalczewski - aki 2005 nyarán jelentette be visszavonulását - 1994-től 2003-ig volt a Boksz Világszervezet (WBO) világbajnoka, és sorozatban 48 megnyert összecsapás után, 2003. október 16-án vesztette el címét a mexikói Julio Gonzalezzel szemben. Így nem sikerült beállítania a legendás amerikai Rocky Marciano veretlenségi rekordját.

Rocchigiani - aki korábban a Boksz Világtanács (WBC) és a Nemzetközi Bokszszövetség (IBF) félnehézsúlyú világbajnoki címeit birtokolta - már inkább botrányairól híresült el, hiszen ittas vezetésért és súlyos testi sértésért is ült rács mögött.

A 43 éves Rocchigiani és a 39 éves Michalczewski eddig kétszer találkozott. Először 1996-ban Hamburgban a WBO bajnokaként a lengyel származású öklöző diadalmaskodott, mert Rocchigianit "állj" utáni ütésért leléptették. A 2000-ben rendezett visszavágón Michalczewski technikai KO-val nyert.

Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Sport témában
Kijutunk-e a labdarugó világbajnokságra?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását