2024. április 28. - Valéria

megszállták a metrót a biztonságiak

A pekingi metróvonalakon tartottak átfogó ellenőrzést az olimpiai előkészületek jegyében biztonsági emberek ezrei vasárnap.
2008. június 29. vasárnap 21:37 - Hírextra
A három naposra tervezett akciósorozat nyitányán a razzia jellegű műveletsor keretében minden utast átvizsgáltak, robbanószer és más tiltott eszköz után kutatva, ahogyan azt az olimpia alatt is teszik majd a speciálisan kiképzett egységek.

Kína a terrorfenyegetést ítéli a lehetséges legfőbb veszélynek az ötkarikás játékok idején.
A több mint 3000 biztonsági ember gyakorlatilag megszállta a földalatti rendszert, teljes kontroll alá vonva 93 metróállomást. Az utasokat alaposan megmotozták, csomagjaikat, táskáikat tüzetesen átnézték, hátha fegyverre, lőszerre, szúróeszközre, robbanószerre, gyúlékony, netán radioaktív vagy vegyi anyagra bukkannak. A manuális módszer mellett bevetették a legmodernebb átvilágító eszközöket, miként szolgálatba állították a különlegesen kiképzett kutyákat is.

Az ellenőrzés eredményeképpen lefoglaltak két kiló gazolint, és egyetlen utas akadt fenn a szűrőn, a Hszinhua hírügynökség részletek említése nélkül csak annyit közölt, hogy az ügyben nyomozás indult.

Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Sport témában
Kijutunk-e a labdarugó világbajnokságra?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását