2024. május 21. - Konstantin

Pécsé az első szuperkupa

A kupagyőztes Pécs nyerte meg az első férfi kosárlabda Szuperkupát, miután szombaton Pakson legyőzte a bajnok Atomerőmű együttesét.
2009. szeptember 26. szombat 20:06 - HírExtra
Pécsi VSK-Pannonpower - Atomerőmű SE 77-71 (23-16, 24-17, 16-19, 14-19)
legjobb dobók: Lee 18, Ruják 17, Hosszú 12, illetve Dill 17, Gulyás 17, English 15

A mérkőzés első öt percében vezetett csupán a hazai pályán játszó Atomerőmű SE csapata, ekkor a PVSK átvette az irányítást, s a második negyed vége előtt bő két perccel már tíz ponttal elhúzott.

Míg a paksiak nem találták a ritmust, addig a pécsiek főként távolról voltak eredményesek. Az első félidőben tizenegy triplát dobtak, ebből Ruják András négyet, Hosszú Gergely hármat. Pihenőre 47-33-as pécsi vezetésnél vonultak a csapatok.

A harmadik negyed első percei eseménytelenül teltek, izgalmat Ruják újabb triplája hozott, amire előbb Anthony Dill, majd Gulyás Róbert válaszolt egy-egy hármassal.

A mérkőzés vége előtt három és fél perccel került az Atomerőmű tíz ponton belülre, Dill triplájának köszönhetően. A bajnok két pontnyira tudta megközelíteni ellenfelét, de végül kiélezett végjátékban hat ponttal alulmaradt.

Kmézics Zorán, a PVSK vezetőedzője:

"A Paks mindent megtett a felzárkózásért, megmutatta, hogy nagy csapat. Nagyon sok +extra+ gólt dobtunk az első félidőben, a másodikban pedig meg kellett tartanunk a tetemes előnyt. Mindvégig taktikusan játszottunk, az irányítók kezükben tartották a mérkőzést."

Dzunic Branislav, az Atomerőmű vezetőedzője:
"A mérkőzés során mindvégig zűrzavar uralkodott nálunk, nem találtuk a ritmust, nem tudtunk csapatként játszani."
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Sport témában
Kijutunk-e a labdarugó világbajnokságra?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását