2023. június 3. - Klotild

Megkezdődött a brüsszeli filmfesztivál

Immár hat éve a fiatal - első-, illetve másodikfilmes - európai rendezők alkotásainak szentelik a brüsszeli filmfesztivált, amelynek idei rendezvénysorozata szombat este kezdődött és július 6-ig tart.
2008. június 29. vasárnap 17:07 - Hírextra
Ebben az évben a megújult Flagey téren, a belga rádió art deco stílusú egykori székházából kialakított kulturális központban a korábbinál lényegesen jobb infrastrukturális feltételek között tartják a bemutatókat.

A hivatalos versenyben 14 film - két német, egy finn-német, egy osztrák-német, két orosz, egy szlovák, egy dán, egy dán-svéd, egy svéd, egy svájci, egy macedón-francia-belga-szlovén, egy spanyol, valamint egy francia alkotás - indul.

A fesztivált két, versenyen kívüli film világpremierje keretezi: a nyitó estén Hany Tamba filmjét, a Melodrama Habibi című alkotást vetítették, a következő vasárnap pedig Andrzej Jakimowski rendező Tricks című műve zárja a brüsszeli filmfesztivált.

Az általában az "európaiság" mibenlétét boncoló filmek seregszemléjén a megnyitón ezúttal a "mediterrán kapcsolat" került előtérbe Hany Tamba vígjátékával.

A Melodrama Habibi főhőse, egy jelentéktelen párizsi szállodai recepciós férfi, aki harminc évvel ezelőtt "öt percre" híres volt egy dalával. Az volt az egyetlen zenemű, melyet életében alkotott. Váratlan telefonhívást kap: egy dúsgazdag libanoni üzletember azt kéri tőle, énekeljen a felesége születésnapján. Némi bizonytalankodás után eleget tesz a felkérésnek és Libanonba utazik, ahol még nem felejtették el a slágerét.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Kultúra témában
Szeret színdarabokat látogatni?
Rajongok a színházért!
Amennyiben időm és pénztárcám engedi, igazán örömmel teszem!
Évente egyszer-egyszer megesik
Évek óta nem voltam színházban, de szeretnék eljutni
Évek óta nem voltam színházban és nem is érdekel a dolog
Soha nem voltam színházban és nem is érdekel a dolog
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását