2024. április 27. - Zita

Első szerelem Locarnóban

Enyedi Ildikó Első szerelem című rövidfilmjét meghívták az augusztus 6-án kezdődő 61. locarnói filmfesztiválra, ahol a zsűrik munkájában három magyar filmes, Tóth Orsi, Fliegauf Benedek és Bárdos Csaba is részt vesz majd - közölte a Magyar Filmunió szerdá
2008. július 16. szerda 21:06 - Hírextra
A nemzetközi produceri szövetség (FIAPF) által A-kategóriásnak minősített locarnói mustrán Enyedi Ildikó 20 perces rövidfilmjét a "Here and Elsewhere" (Itt és Máshol) elnevezésű válogatásban mutatják be - írta Papp Csaba Zoltán, a filmunió munkatársa.

Megjegyezte, hogy az Első szerelem a Muhi András vezette Inforg Stúdióban készült, mely egy másik alkotással is részt vesz a svájci seregszemlén: Jan Cvitkovic szlovén filmrendező I Know című rövidfilmjével.

A filmunió tájékoztatása szerint a filmünnep rövidfilmes versenyének ítészei között Tóth Orsi is helyet foglal majd. A fesztivál ebből az alkalomból újra műsorra tűzi a főszereplésével készült, Szép napok című Mundruczó Kornél-filmet, amely 2002-ben elnyerte az Ezüst Leopárd díjat Locarnóban.

A "Filmmakers of the Present" (Napjaink Filmművészei) program zsűrijébe Fliegauf Benedek rendező kapott meghívást, aki tavaly Tejút című filmjéért átvehette a szekció fődíját. Idén Dealer című alkotását tűzik műsorra.

A Nemzetközi Filmklub Szövetség zsűrijébe pedig Bárdos Csabát, a szervezet magyarországi szekciójának elnökségi tagját is beválasztották. A locarnói fesztivál fődíja az Arany Leopárd, valamint Locarno város és régió nagydíja, melyeket a nemzetközi zsűri a legjobb filmeknek ítél.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Kultúra témában
Szeret színdarabokat látogatni?
Rajongok a színházért!
Amennyiben időm és pénztárcám engedi, igazán örömmel teszem!
Évente egyszer-egyszer megesik
Évek óta nem voltam színházban, de szeretnék eljutni
Évek óta nem voltam színházban és nem is érdekel a dolog
Soha nem voltam színházban és nem is érdekel a dolog
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását