2024. május 2. - Zsigmond

Hazatért Szomáliából Samira

Ma 15 órakor végleg hazatért Németh Samira, az a Szomáliában született 18 éves magyar lány, akit egy kenyai menekülttáborból mentettek ki és hoztak Magyarországra a Baptista Szeretetszolgálat munkatársai.
2008. június 29. vasárnap 18:56 - Hírextra
A mai napon Vujity Tvrtko, a Baptista Szeretetszolgálat Jószolgálati nagykövete, a TV2 riportere kísérte el és adta át Samirát régi-új családjának. Az elmúlt hetekben Vujity Tvrtko fogadta be a lányt és gondoskodott családjával együtt Samiráról. A Baranya megyei településen a város polgármestere, jegyzője és a lány családja várta őket.

A lány, Németh Samira édesapja az ötvenes években telepedett le Szomáliában, és itt alapított családot. Helyzetük azonban egyre nehezebbé vált, világosabb bőrük miatt a helyi klánok nem fogadták be őket, majd 2005-ben – miközben az országban polgárháborús viszonyok uralkodtak – a magyar édesapa és három gyermeke rablógyilkosság áldozata lett.

A lány anyja a kisebb gyerekekkel elmenekült, jelenleg nincs információ róluk. Samira elhagyta Szomáliát, és a harcok elől menekülő ezrekkel együtt Kenyába ment, egy a szomáliaiaknak fenntartott menekülttáborba. Itt figyelt fel az ENSZ Menekültügyi Főbiztossága arra, hogy egy fiatal lánynak magyar papírjai vannak.

Samira hazahozatala a Baptista Szeretetszolgálat, a Külügyminisztérium, a bevándorlási hivatal, a Nemzetközi Migrációs Szervezet és a nemzetközi szervek példaértékű összefogásával sikerülhetett.
Forrás: MTI-OS MTI-OS
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
A hozzászóláshoz be kell jelentkeznie »
Hozzászólás:

saxo
2008. június 29. 20:42
Remélem, megtalálja a hazáját nálunk ez a sokat szenvedett magyar kislány. Segítsen neki, akinek módja van rá.
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Külföld témában
Mit várhatunk Joe Biden elnökségétől?
Visszatér a józan ész a Fehér Házba
Újra jön a neoliberalizmus
Semmi nem változik
Biden megbuktatja az európai féldemokráciákat
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását