2024. május 3. - Tímea, Irma

Vereckei duplázott

Nagy csata után Vereckei Ákos nyerte a K-1-esek 500 m-es versenyét a szegedi kajak-kenu országos bajnokságon, amely egyben a második olimpiai válogató, s mivel az első fordulóban is ő győzött, készülhet a pekingi játékokra.
2008. június 28. szombat 19:26 - Hírextra
Az ötkarikás repülőjegyét pénteken, 1000 méteren megváltó Benkő Zoltán nagyon fogadkozott, hogy a rövidebb távon is megnehezíti majd rutinos riválisa dolgát, végül azonban nem ő, hanem a párosban már csapattag Kammerer Zoltán volt Vereckei legnagyobb ellenfele. Olyannyira, hogy 460 m-ig ő vezetett, ekkor azonban elmerevedett, Vereckei pedig jól bírta a hajrát is, így készülhet pályafutása harmadik olimpiájára. Benkő csak negyedik lett.

"Élet-halál harcot vívtunk, már az előfutamok során érzékelhető volt a feszültség. Mivel a döntő mezőnye is nagyon erős volt, tudtam, hogy a taktikázásnak sok értelme nem lesz. Az elmúlt hetekben sokat gyakoroltam a rajtot, ennek úgy érzem, meg is volt ma az eredménye, utána pedig mentem, ahogy csak tudtam. Ami bíztató, hogy a június eleji Világkupa óta nem mentem egyesben, inkább a négyesre koncentráltunk, ezért örülök, hogy ennek ellenére így sikerült a mostani futam" - összegzett Vereckei, aki az eredményhirdetés előtt nem győzte fogadni a gratulációkat.

Egyesben a kenusoknál Foltán László, a női kajakosoknál pedig az egy órával később párosban is vízre szálló, szólóban már pekingi induló Kovács Katalin diadalmaskodott 500 m-en. Utóbbi szereplése azért is volt fontos, hogy bizonyítsa a döntéshozóknak: két vagy akár három számot is vállalna az augusztusi játékokon.

Az ob öt olimpiai számban válogató, a másik hét számban már korábban eldőlt, hogy ki, illetve kik képviselhetik az országot Pekingben (női K-1 500 m: Kovács; férfi K-2 500 és 1000 m: Kammerer, Kucsera Gábor; C-1 500 és 1000 m: Vajda Attila; C-2 500 és 1000 m: Kozmann György, Kolonics György). Pénteken férfi K-1 1000 m-en Benkő és női K-4 500 m-en a Kovács, Kozák Danuta, Szabó Gabriella, Janics Natasa kvartett került be a pekingi csapatba. Férfi K-4 1000 m-en jövő pénteken szétlövést rendeznek.

A válogató szempontjából szombaton még a női K-2 500 m fontos, ez a verseny 16:15 órakor rajtol.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Sport témában
Kijutunk-e a labdarugó világbajnokságra?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását