2024. május 2. - Zsigmond

Pálinger is a bő keretben

Pálinger Katalin is helyet kapott a decemberi macedóniai női kézilabda Európa-bajnokságra előzetesen benevezett 28 fős keretben.
2008. november 5. szerda 09:11 - Hírextra
Az európai szövetség előírásainak megfelelően először egy bő keretet kell megadni, és ebből 16-an utazhatnak a kontinensviadalra. A magyarok az Eb előtt, november 21. és 23. között Szombathelyen részt vesznek a hagyományos Pannon Kupán.

Imre Vilmos szövetségi kapitánynak sikerült elérnie, hogy a világ egyik legjobb kapusa, Pálinger - aki a pekingi olimpia után pihenni szeretett volna - mégis igent mondjon a felkérésre. Ugyanakkor a másik alapember, a betegségből és sérülésből visszatérő Tóth Tímea még nem nyerte vissza régi formáját, ő arra kérte Imrét, hogy tekintsen el Eb-szereplésétől.

A 28 fős keretben három abszolút újonc található: Bulath Anita, Deáki Dóra és Kovacsics Anikó.
Az Eb-re előzetsen nevezett 28 fős keret:

kapusok: Pálinger Katalin (Győri Audi ETO KC), Herr Orsolya (Győr), Pastrovics Melinda (DVSC-Aquaticum), Triffa Ágnes (Krim Ljubjana)

bal szélsők: Vérten Orsolya (Győr), Vincze Melinda (Dunaferr), Juhász Gabriella (Rulmentul Brasov)

bal átlövők: Szűcs Gabriella (Oltchim Valcea), Mörtel Renáta (Ljubljana), Bulath Anita (Podravka Koprivnica), Deáki Dóra (Győr)

irányítók: Görbicz Anita (Győr), Szucsánszki Zita (Budapest Bank-FTC), Temes Bernadett (Dunaferr), Kovacsics Anikó (Győr), Siti Eszter (Fehérép-Alcoa)

jobb átlövő: Herr Anita (Győr), Tomori Zsuzsanna (Győr), Hornyák Ágnes (Győr), Sopronyi Anett (Tajtavill-Nyíradony)

jobb szélső: Kovacsicz Mónika (Viborg), Bódi Bernadett (Randers), Csáki Viktória (DVSC)
beállós: Szamoránsky Piroska (FTC), Mayer Szabina (Győr), Szabó Valéria (DVSC), Balogh Barbara (Dunaferr), Borbás Rita (Valcea)P
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Sport témában
Kijutunk-e a labdarugó világbajnokságra?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását