2024. április 28. - Valéria

Jánoska elbúcsúzott

Az ifj. Tóth János, Tagai Róbert kettős korai búcsúra kényszerült az Intercontinental Rally Challenge-sorozat (IRC) harmadik, belgiumi versenyén, miután megsérült a versenyautójuk.
2008. június 28. szombat 21:50 - Hírextra
A csapattól az MTI-hez eljuttatott tájékoztatás szerint az Ypres-rali nyolcadik szakaszán a Peugeot 207 S2000 futóművét az egyik szűk kanyar belső ívén megütötte egy kő, eltört a lengéscsillapító felső rögzítője, ezért nem folytathatták a versenyt.

"Arra figyeltem, hogy a jobb első kerék a tiszta íven legyen, ezért nem vettem észre, hogy valami van a belső íven a fűben" – mondta ifj. Tóth. – "A szakasz végéig még el tudtunk evickélni, ám mivel a következő szervizparkig még két gyorsaságit kellett volna teljesíteni, nem volt esélyünk a folytatásra. A viadal legnagyobb tanulsága számomra az, hogy még mindig rengeteget kell tanulnom, és hogy igazuk volt azoknak a rutinos rókáknak, akik azt mondták, az IRC-sorozat egyik legnehezebb versenye a belga."

A hétszeres magyar abszolút bajnok ifj. Tóth így is megtett 120 versenykilométert, és a megszerzett tapasztalatok minden bizonnyal hasznosak lesznek majd a következő viadalokon. A páros legközelebb az augusztus 22-23-án esedékes csehországi IRC-futamon áll rajthoz. A tízfutamos sorozat áprilisban Törökországban rajtolt és novemberben Kínában zárul, a magyar pilóta öt versenyen vesz részt.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Sport témában
Kijutunk-e a labdarugó világbajnokságra?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását