2024. április 29. - Péter

Németország győzelmet remél

A német szurkolók és a sportvezetők szerint a labdarúgó-válogatott egyszerűen nem veszíthet a spanyolok elleni, vasárnap esti Európa-bajnoki döntőben. Németország pedig már készül az újabb "nyári mesére".
2008. június 28. szombat 22:58 - Hírextra
Kevesebb, mint huszonnégy órával az Európa-bajnokság bécsi döntője előtt az az általános remény, hogy a válogatott megismétli a két évvel ezelőtti világbajnokságon mutatott jó teljesítményt, s következik a 2008-as "nyári mese", azaz az Európa-bajnoki cím.

Franz Beckenbauerrel az élen a német válogatott korábbi nagyjai szinte kivétel nélkül azon a véleményen vannak, hogy sikerülni fog a spanyolok legyőzése. Még akkor is, ha a szakértők elismerik, hogy az Európa-bajnokság során a spanyolok mindenkinél kiegyensúlyozottabban szerepeltek, miközben a német válogatott meglehetősen hullámzó teljesítményt nyújtott. A legfőbb német fegyver, a győzni akarás azonban általános remény szerint vasárnap este ellenállhatatlan lesz.

Mindezt jelzi az is, hogy Németország a hivatalos program szerint már készül a két évvel ezelőtti ünneplés megismétlésére. Hétfő délutánra csaknem egymillió szurkolót várnak a Brandenburgi kapuhoz, ahol a válogatott meg kívánja köszönni a közönségtől kapott támogatást. A rendezők szerint az ünnepet akkor is megtartják, ha a csapat a döntőben kikapna a spanyoloktól; erről azonban alig esik szó.

Bécsben egyébként vasárnap este német-spanyol csúcstalálkozó lesz a pályán kívül, azaz a tribünön is. A szurkolók között ott lesz ugyanis Horst Köhler német államfő és Angela Merkel kancellár, mellettük pedig János Károly spanyol király és José Luis Rodríguez Zapatero miniszterelnök.

A pályán viszont nem biztos, hogy ott lesz Michael Ballack, a német válogatott legjobbja, s egyben kapitánya. A legfrissebb értesülések szerint Ballack a pénteki mellett a szombat délutáni utolsó edzésen sem vett részt. A kiváló játékos húzódással bajlódik, s játéka kérdéses.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Sport témában
Kijutunk-e a labdarugó világbajnokságra?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását