2024. május 3. - Tímea, Irma

Van jövője a Közép-Európa-ralinak

Etienne Lavigne, a Közép-Európa-rali versenyigazgatója szerint a tereprali-viadaloknak ez az új típusa még tökéletesíthető, de a Dakar-széria egyhetes küzdelmeinek van jövője.
2008. április 26. szombat 21:45 - Hírextra
A Magyarországon és Romániában rendezett, Balatonfüreden szombaton véget ért első viadal után úgy értékelt, hogy sikerült minőségi mezőnyt összehozni, egyúttal pedig nehéz útvonalat kijelölni.
"Tudni kell, hogy két hónap alatt szerveztük meg a ralit, ez azért rövid idő ahhoz, hogy pályákat találjunk, beszerezzük a szükséges engedélyeket. Én magam például több olyan szakaszt szerettem volna, melyen egyik helyről a másikra lehetett volna eljutni, nem pedig köröket teljesítenek a résztvevők. Elsőre persze nem lehet tökéletes versenyt rendezni" - időzte őt az AFP.

Lavigne még hozzátette, hogy ez a verseny egyfajta keveréke a hagyományos illetve a terepraliknak, ami néhány résztvevő számára szokatlan volt.

"Itt nincs navigáció. Ez az ismertnek és az ismeretlennek a vegyüléke. Szerintem ugyanakkor vonzó a forma, amit az autósok küzdelme bizonyított" - tette hozzá.

Lavigne szerint egy megszokott rendszerből léptek ki, de idővel hozzászoknak a versenyzők az új körülményekhez.

A Dakar-széria következő, szeptemberre, Portugáliába tervezett állomásáról egyelőre nem tudott részletekkel szolgálni, ugyanakkor beszélt a jövő évi dél-amerikai "Dakar"-ról.

"Óriási léptekkel halad előre a tervezés, a fejünkben már megvan az útvonal, csodálatosnak ígérkezik a verseny. Négy vagy öt szakasz lesz Chilében, kilenc vagy tíz Argentínában. Vasárnap már utazom is a helyszínre további tájékozódás céljából" - fogalmazott Lavigne.

Új helyszínek és formák keresése azután vált szükségessé, hogy az idei hagyományos Dakart egy nappal a tervezett rajt előtt, január 4-én elhalasztották. A verseny 1979 óta íródó históriájában példátlan döntés azért született meg, mert nem lehetett garantálni a versenyzők és a kísérők testi épségét a nyolc mauritániai szakaszon.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Sport témában
Kijutunk-e a labdarugó világbajnokságra?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását