2024. április 30. - Katalin, Kitti

Börtönben a hullacsonkító fogorvos

Súlyos börtönbüntetésre ítéltek az Egyesült Államokban egy volt fogorvost, aki ezernél is több holttestet csonkított meg, a belőlük kilopott szervek eladásával pedig dollármilliókat keresett.
2008. június 28. szombat 08:11 - Hírextra
Michael Mastromarino a bíróság döntése értelében legkorábban 18 év múlva szabadulhat a börtönből.

Az ügyészség korábban vádalkut ajánlott az egykori fogásznak, aki ezt is el fogadta. Ennek értelmében életfogytig tartó helyett 18-tól 54 évig terjedő börtönbüntetést kapott, együtt kell működnie a hatóságokkal az üggyel kapcsolatos eljárásokban és bűnösnek kellett vallania magát.

A 44 éves férfit három feltételezett bűntársával együtt 2006-ban helyezték vád alá. Egy emberi szövetekkel kereskedő vállalatot vezetett, és az ügyészség szerint 2001-től kezdve öt éven át összesen 1077 holttestet csonkított meg. Az eltávolított szervek, csontok helyére pvc-csöveket helyezett, hogy ne legyen feltűnő a hiány, és a holttestekben rejtette el a műtéthez használt gumikesztyűket és egyéb eszközöket.

A szervek kivételét kezdetleges körülmények között, szaktudás nélkül végezték, s nem vizsgálták, hogy a megcsonkítottak halottak alkalmasak voltak-e donornak.

A vádirat szerint Mastromarino alkalmanként 1000 dollár (179 ezer forint) körüli kenőpénzt fizetett temetkezési vállalkozóknak, hogy hozzáférjen a holttestekhez, és cégén keresztül a hozzátartozók beleegyezését tanúsító hamisított engedéllyel adta el a kioperált testrészeket szövetbankoknak és szervátültetéssel foglalkozó ügynökségeknek. Horrorfilmbe illő üzelmeivel 4,6 millió dollárt keresett.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Bűnügy témában
Ön mivel büntetné a halált okozó ittas vezetést?
Azzal amit okoz: halállal
Életfogytiglan
Tíz lév letöltendő
Néhány év elég
Jogosítvány örökös elvétele
Nem büntetném
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását