2024. április 28. - Valéria

Janicsék is nyertek

A férfi K-1-esek 1000 m-es versenyét Benkő Zoltán, a női K-4-esek 500 m-es döntőjét pedig a Kovács Katalin, Kozák Danuta, Szabó Gabriella, Janics Natasa összeállítású hajó nyerte a szegedi kajak-kenu országos bajnokságon, amely egyben a második olimpiai v
2008. június 27. péntek 17:13 - Hírextra

Benkő abszolút favoritnak számított a férfi kajakosok egykilométeres távján, már előzetesen tudni lehetett, hogy ha nem hibázik nagyot, simán begyűjti a győzelmet. A verseny aztán igazolta is a várakozásokat, a "Bio" becenévre hallgató lapátforgató már a táv elején az élre állt, s a hajrához egy hajóhossz előnnyel érkezett. Az utolsó métereken még az is belefért, hogy kissé kiengedett, így is magabiztosan utasította maga mögé a mezőnyt, s váltotta meg pekingi repülőjegyét.

"Nem izgultam nagyon, tudtam, hogy nagy gondom nem lehet. Persze nagy megkönnyebbülés, hogy immár ötkarikás csapattag vagyok, de az ob-n vár még rám két szám, a négyes és az ötszáz egyes, ezekre is nagyon készülök" - mondta az MTI-nek az eredményhirdetés után Benkő.
A női négyeseknél a Fábiánné Rozsnyói Katalint elhagyó versenyzőkből álló kvartett szintén magabiztosan hozta második győzelmét, a továbbra is a sikertrénernél készülő Paksy Tímea, Benedek Dalma, Medveczky Erika és Fazekas Krisztina alkotta egységnek esélye sem volt ellenük a fináléban.

"Meg kellett ismételni a rajtot, második nekifutásra már nem tudtak olyan jól eljönni a lányok, de így is kiválóan mentek. Saját mérésem szerint 1:28 perc körüli idővel értek célba, ez nagyszerű eredmény" - értékelt a távirati iroda érdeklődésére a befutó után Sári Nándor, aki bő egy hónapja irányítja a négy kajakos felkészülését. Arra a kérdésre, hogy szerinte együtt marad-e ez az egység az olimpiára is, azaz Kovácsnak, illetve esetleg Janicsnak engedélyezi-e a szövetség a duplázást vagy triplázást Pekingben, a szakember azt mondta: "Együtt kell maradnia!".
A kenu egyesek 1000 méteres versenyét - a már biztos ötkarikás induló Vajda Attila távollétében - az újpesti Mike Róbert nyerte.

Az ob öt olimpiai számban válogató, a másik hét számban már korábban eldőlt, hogy ki, illetve kik képviselhetik az országot Pekingben (női K-1 500 m: Kovács; férfi K-2 500 és 1000 m: Kammerer Zoltán, Kucsera Gábor; C-1 500 és 1000 m: Vajda; C-2 500 és 1000 m: Kolonics György, Kozmann György).

A férfi K-1 1000 m és a női K-4 500 m mellett péntek délután még a férfi K-4 1000 m-es finálé érdekes ötkarikás szempontból, erre 16:35 órától kerül sor.

Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Sport témában
Kijutunk-e a labdarugó világbajnokságra?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását