2024. május 4. - Mónika, Flórián

Hét ország legjobb sportlövői

Szombaton és vasárnap harmadik alkalommal kerül sor Győrött a Hungarian Open nemzetközi légfegyveres versenyre, melyen idén hét ország több mint 200 sportlövője vesz részt.
2008. január 18. péntek 12:22 - Hírextra

A magyar élvonal szinte teljes létszámban képviselteti magát, már csak azért is, mert ez lesz a hazai sportlövők számára a második Európa-bajnoki válogató. A kontinensviadalon a puska, pisztoly szakág három olimpiai kvótása, Sidi Péter, Tóth Anita és Csonka Zsófia biztosan indul, így számukra ilyen jellegű tétje nem lesz a viadalnak, ám a győri erőpróba az ötkarikás felkészülés egyik fontos állomásának tekinthető. Legalább is Tóth és Csonka számára, Sidi ugyanis a német Bundesligában szerepel - igazoltan - a hétvégén.

A magyarok mellett a szlovák, a japán, az indiai, a finn, a német és az ausztrál nemzeti csapat szerepel a Hungarian Openen, amely a szlovákok számára is a második légfegyveres Eb-válogató lesz. Ennek megfelelően indul legnagyobb sztárjuk, a világ- és Európa-bajnok Jozef Gonci, aki Sidi Péter egyik legnagyobb riválisa a férfi puskások között.

A viadalnak a város győrszentiváni részén található Molnár Vid Bertalan Művelődési Központ ad otthont, ahol mindkét napon teljes programot bonyolítanak le, azaz a pisztolyosok és puskások szombaton és vasárnap is megküzdenek az érmekért.

Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Sport témában
Kijutunk-e a labdarugó világbajnokságra?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását