2024. május 2. - Zsigmond

Hét milliós bírság

Felesége 60 fontos - 20 ezer forintos - gyorshajtási bírságából 20 ezer fontos - 7 millió forintos - kiadásba küzdötte magát egy férfi Nagy-Britanniában, mert pert indított a bírság ellen.
2008. június 27. péntek 08:51 - Hírextra
Felesége 59-cel hajtott egy olyan kanyarban, amelyben 50 km/óra a megengedett maximális sebesség. A férfi fizikus és fizikailag vonta kétségbe a gyorshajtást. Több tudományos kísérlettel próbálta igazolni igazát, egyebek közt festéket öntött az útra, hogy nyomon követhetővé tegye a gépkocsi mozgását, rengeteget méricskélt, egyenleteket kreált és még az útszegély felületéről is tört mintát. Emellett szakértőket bérelt fel 5 ezer fontért - 1,75 millió forintért a bírósági tárgyaláshoz.
Mindhiába. Az ügyészség is felkért persze szakértőket, és őket is immár a pereskedőnek kell kifizetnie. Az összperköltség elérte a 25 ezer fontot. A bíró azonban jólelkű lévén, 15 ezerre mérsékelte az összeget, amelyet ki kell fizetnie a fizikusnak.
Ami nem lesz egyszerű.

"Az utóbbi egy évben állandóan ezzel a problémával foglalkoztam, teljesen lekötötte az elmém, nem tudtam más szellemi terméket produkálni" - mondta a londoni Metro újságnak a férfi.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Külföld témában
Mit várhatunk Joe Biden elnökségétől?
Visszatér a józan ész a Fehér Házba
Újra jön a neoliberalizmus
Semmi nem változik
Biden megbuktatja az európai féldemokráciákat
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását