2024. április 27. - Zita

Hatalmas viharkárok Sárotaljaújhelyen

Ülésezett péntek reggel a védelmi bizottság a Borsod-Abaúj-Zemplén megyei Sátoraljaújhelyen, a településen két kárfelmérő csoportot hoztak létre, miután felhőszakadás és jégeső okozott károkat a városban - mondta az MTI-nek a megyei katasztrófavédelmi ig
2008. június 27. péntek 10:30 - Hírextra

Rétközi Ferenc közölte: az egyik csoport a közintézményeken keletkezett károkat méri fel, míg a másik a lakossági bejelentésekkel foglalkozik. 

Arról is beszámolt, hogy péntekre virradóra folyamatosan dolgoztak a tűzoltók, lefóliázták a sérült házak tetejét, illetve jelenleg is a kidőlt fákat távolítják el.

Az éjjel 47 embernek kellett elhagynia otthonát a zivatar miatt, ők kora reggel visszaköltöztek és takarítják a házakat. Több mint száz házban keletkeztek károk. A szomszédos sárospataki önkormányzattól 14 ember érkezett segíteni, ők az iszapot és a hordalékot takarítják az utcákról. A helyi tűzoltókon kívül a környező településekről és Szabolcs megyéből is jöttek szakemberek, hogy segítsenek a károk elhárításában.

A helyiek arról is beszámoltak, hogy a vihar a temetőt sem kímélte, rengeteg fa kidőlt.

A zempléni Mikóházán szintén jelentős károkat okozott a vihar, a közösségi ház tetejét megbontotta, ott volt a helyi kábel tv központja, ami teljesen beázott - mondta Rétközi Ferenc.

Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását