2024. április 24. - György

Továbbjutott Szávay - részletek

A magyar játékos a svájci Yves Allegróval - a világelső Roger Federer párospartnerével - az oldalán három szettben kerekedett felül a Melanie South, Alex Bogdanovic brit kettősön.
2008. június 26. csütörtök 21:40 - Hírextra
Eredmény:
vegyes páros, 1. forduló (a 32 közé jutásért):
Szávay, Allegro (magyar, svájci)-South, Bogdanovic (brit) 7:6 (8-6), 2:6, 9:7
 
Szávaynak ez volt a második vegyes páros mérkőzése. Az elsőt még az idei Australian Openen játszotta, akkor társa, az indiai Leander Paes sérülése miatt vissza kellett lépniük a második fordulótól.

Ezúttal a 49 perces nyitószettben Szávay valamennyi adogatását hozta, a küzdő felek 1-1 brékkel jutottak el a rövidítésig, amelyet a Vasas-kitűnőség remek szervájával végül a magyar-svájci duó nyert meg 8-6-ra. A folytatásban már a britek akarata érvényesült, Szávay kétszer is elvesztette adogatását, így az ellenfél 23 perc alatt kiegyenlített.

Az utolsó felvonásban egyszer sem remegett meg az egyesben pénteken a spanyol Anabel Medina Garriguesszel mérkőző magyar teniszező keze, 7:6-nál még elpuskáztak két meccslabdát, ám 8:7-nél már nem volt kegyelem. Az utolsó pontot stílszerűen a felszabadultan és vidáman teniszező Szávay ütötte be.

A 2 óra 10 perces csata közben a magyar játékos edzője, Kuharszky Zoltán az egyesben aratott két győzelmet elemezte az MTI-nek.

"Ági két nagyon különböző meccsen van túl. Az elsőben nagyszerű játékkal mindvégig dominált, a másodikban viszont sokat küszködött magával, a román Niculescu furcsa stílusával és az elemekkel is. Fontos, hogy fel tudott állni a padlóról, ez sok pluszt adhat neki a következő mérkőzésre. Azt hiszem, a spanyol elleni meccs főként Ágin fog múlni, pontosabban azon, hogy be tudja-e fejezni a labdameneteket, ugyanis biztos kezű ellenfélről lévén szó, valószínűleg kevés pontot kap majd. Amúgy az edzéseken is remek a hangulata, jól megy neki a játék.

Ennek a mai vegyes párosnak nem kell túl nagy jelentőséget tulajdonítani, inkább tréningjellege van, itt a 7-esen amúgy is sokkal jobb a talaj, mint az elhasznált gyakorlópályákon" - tréfálkozott a mester.

A magyar, svájci duónak a negyedik helyen kiemelt Cara Black, Paul Hanley zimbabwei, ausztrál kettős lesz a következő ellenfele.

Szávay egyesben és női párosban is a legjobb 32 között van.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Sport témában
Kijutunk-e a labdarugó világbajnokságra?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását