2024. május 19. - Ivó, Milán

Gyenge nyitás, erős zárás

A szlovén válogatott 1-0-ra győzött vasárnap a hajrában tíz emberrel játszó Algéria válogatottja ellen, Ghána válogatottja 1-0-ra diadalmaskodott a szerbek felett, a német válogatott pedig parádés játékkal, 4-0-ra verte az ausztrál csapatot.
2010. június 14. hétfő 07:49 - HírExtra
Ez ám a baki!

Szlovénia-Algéria: 1-0

A szlovénok történetük első vb-diadalát aratták, 2002-ben, első szereplésük alkalmával ugyanis mindhárom csoportmérkőzésüket elveszítették.

A rendkívül unalmas találkozó egyetlen gólját Robert Koren szerezte a 79. percben, távoli lövésénél az afrikaiak kapusa hatalmasat hibázott: Koren vezetgette a labdát az algériaiak térfelén, majd 22 méterről lövésre szánta el magát, a lapos labdát Sausi esetlen mozdulattal a saját kapujába ütötte.

Nyilatkozatok

Matzaj Kek, a szlovén válogatott szövetségi kapitánya
- Az egyetlen, ami ma számít, hogy Szlovénia megszerezte első győzelmét a világbajnokságok történetében. A hozzáállásunk kitűnő volt.

Rabah Szaadane, az algériai válogatott szövetségi kapitánya
- Számunkra innentől kezdve nagyon nehéz lesz. Ma lehetőségünk lett volna a győzelemre, de sajnos ezt elszalasztottuk."

A nehezen kiszenvedett győzelem

Ghána-Szerbia: 1-0

Az előző világbajnokságon nyolcaddöntős afrikai alakulat győztes gólját az az Asamoah Gyan lőtte büntetőből, aki négy évvel korábban is együttese első találatát szerezte. A szerbek Aleksandar Lukovic kiállítása miatt az utolsó negyedórában emberhátrányban játszottak.
A várakozásoknak megfelelően hatalmas iramban játszottak a csapatok, ám ez a helyzetekben nem mutatkozott meg az első félidőben.

A folytatásban a biztonságos védekezését egyik fél sem akarta feladni, a gólhoz a ghánaiak álltak közelebb, Gyan kapufára fejelt labdája révén. Az utolsó negyedórára Lukovic kiállítása miatt emberelőnybe kerültek a ghánaiak. Érdekes módon ettől a szerbek feljavultak, ám a csereként beálló Kuzmanovic gyermeteg hibája, valamint Gyan értékesített büntetője a ghánaiak végső sikerét hozta mindezt a 83. percben.

Napi kárpótlás


Németország-Ausztrália: 4-0
Az előző két mérkőzés sete-suta góljaiért bőségesen kárpótolt minket a német válogatott parádés játéka, mellyel 4-0-ra verték a kínlódó ausztrál csapatot, Durbanben.

Az előző vb-n házigazdaként bronzérmes németek Lukas Podolski révén szereztek vezetést a 8. percben, majd Miroslav Klose növelte az előnyt a 26.-ban. A második játékrészben Thomas Müller és Cacau volt eredményes a 68., illetve a 70. percben.

A vb első három napján nyolc mérkőzést játszottak le, a győzelmek közül a németeké volt a legnagyobb különbségű.

Az előző vb-n házigazdaként bronzérmes németek Lukas Podolski révén szereztek vezetést a 8. percben, majd Miroslav Klose növelte az előnyt a 26.-ban. A második játékrészben Thomas Müller és Cacau volt eredményes a 68., illetve a 70. percben, persze ehhez nélkülözhetetlen volt a Cahill kiállítása miatt tíz emberre fogyatkozó ausztrálok szíves segítsége.

Forrás: MTI/HírExtra
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Sport témában
Kijutunk-e a labdarugó világbajnokságra?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását