2024. április 25. - Márk

Snétberger szólóestje

Egyetlen budapesti nyári koncertjét tartja pénteken Snétberger Ferenc világhírű magyar gitárművész és zeneszerző a Bakáts téri Szent Ferenc plébániatemplomban este fél hétkor.
2008. június 26. csütörtök 19:28 - Hírextra
Orbán György, a Ráday Könyvesház igazgatója, a koncert szervezője elmondta az MTI-nek, hogy Snétberger Ferenccel tavasszal beszélt telefonon és a művész vetette fel, hogy szívesen játszana a Bakáts téri templomban.

A Ráday Könyvesház a Ráday Kultucca fesztivál keretében meghívta a Németországban élő, de szerte a világban koncertező művészt, adjon önálló estet a templomban.

Orbán György elmondta még, azon dolgoznak, hogy a Bakáts téri templom művészeti események helyszínévé váljon, vagyis a liturgikus tér, nyelv és a kortárs művészetek illeszkedjenek egymáshoz.
Snétberger Ferencet az MTI Szombathelyen, a Lamantin Jazzfesztiválon érte el. A művész elmondta, hogy a Bakáts téri templomban már adott régebben egy önálló koncertet, és nagyon megszerette a helyet, mert nem csak szép a templom, hanem kiváló az akusztikája is.

A szombathelyi Lamantin Jazzfesztiválon, amelyet június 23. és 28. között tartanak, csütörtökön együtt szerepel Snétberger Ferenc gitár-, Tony Lakatos szaxofonművész és Paolo Vinaccia dobos.

A fesztivál névadója, a lamantin az egyik leginkább veszélyeztetett vízi emlős, népszerű nevén tengeri tehén, mert a húsa sok országban kedvelt és ezért pusztítják. Tengeri füvet legel, tengeri torkolatoknál él, 1600 kilogramm súlyú és négy méternél is hosszabbra megnő, nagy, jellegzetes farka, és szőrős pofája van.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Kultúra témában
Szeret színdarabokat látogatni?
Rajongok a színházért!
Amennyiben időm és pénztárcám engedi, igazán örömmel teszem!
Évente egyszer-egyszer megesik
Évek óta nem voltam színházban, de szeretnék eljutni
Évek óta nem voltam színházban és nem is érdekel a dolog
Soha nem voltam színházban és nem is érdekel a dolog
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását