2024. április 28. - Valéria

Nyári szünet előtt még milliárdokról tárgyalnak

Több nagyberuházáshoz, köztük az 1-es és a 3-as villamos meghosszabbításához és a városligeti műjégpálya rekonstrukciójához is uniós milliárdokat kíván felhasználni a fővárosi önkormányzat, amelynek nyári szünet előtti utolsó közgyűlésén, csütörtökön és p
2008. június 26. csütörtök 07:26 - Hírextra

Ezzel összefüggésben az uniós pályázatok bonyolításához 40-nel megemelnék a főpolgármesteri hivatal több mint 1.200 fős létszámát.
A több mint nyolcvan téma között szerepel a Schöpf-Merei Kórház Kht. végelszámolásáról, a Vidám Színpad Kht. névváltoztatásáról és önkormányzati tartozásának elengedéséről, valamint a Szépművészeti Múzeum térszint alatti bővítéséről szóló javaslat.

Kártalanítási ingatlancserével biztosítaná az önkormányzat a BKV Bogdáni úti buszpályaudvarának fennmaradását. A közigazgatási hivatal észrevételét részben elfogadva a közgyűlés várhatóan módosítja a nehéz-tehergépjárművek behajtását korlátozó, márciustól hatályos szabályozást és rendeletet alkot a közutak kezelésének és az útfelújításnak a szabályairól is.

Több közterület nevének megváltoztatásával és pótanyagként a Kossuth téri közparkkal, valamint az alatta tervezett mélygarázzsal és látogatóközponttal is foglalkoznak a képviselők. Ugyancsak pótanyagként tárgyalnak a Városliget szélére szánt, Hyde park jellegű Szónokok hordója terület kialakításával. Csaknem fél tucat előterjesztés foglalkozik a csepeli központi szennyvíztisztító építésével összefüggő kérdésekkel, amelyek érintik a sokak által vitatott Cséry telepi szennyvíziszap-ártalmatlanítás ügyét is.

Wertán Zsolt és Rétvári Bence KDNP-képviselők kezdeményezik, hogy a kórházak 200 méteres körzetében a jövőben szüntessék meg a kerékbilincselést a közterület-felügyelők, akik jelenleg sok, beteget szállító autóra helyeznek fel kerékbilincset.
A közgyűlés várhatóan egyetért majd azzal a javaslattal, hogy Budapest az idén is csatlakozzon a szeptember 22-i nemzetközi autómentes naphoz.

Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását