2024. április 30. - Katalin, Kitti

Népszavazást kezdeményez a Jobbik

Országos ügydöntő népszavazást kezdeményezett a Jobbik a segélyezés, a közmunka és a közbiztonság kérdéseiben - közölte Vona Gábor, a szervezet elnöke csütörtökön, az Országos Választási Iroda előtt újságíróknak azt követően, hogy hitelesítésre leadta az
2008. június 26. csütörtök 12:34 - Hírextra
A parlamenten kívüli párt hét kérdése között szerepel, hogy azoknak, akik nem egészségkárosultak, rendszeres szociális segélyt csak havi 120 óra közmunkavégzés teljesítését követően lehessen adni, a harmadik gyermek után ne járjon családi pótlék, hanem adókedvezményt lehessen igénybe venni.
A közbiztonsággal kapcsolatban azt szeretnék elérni, hogy a kétezer főnél nagyobb településeken körzeti megbízotti iroda létesüljön, öt év börtönbüntetés fenyegesse az uzsorakölcsönt folyósítókat, és szintén ugyanennyit kaphassanak, akik orvost, tanárt, vagyis közfeladatot ellátó személyt bántalmaznak. Továbbá a deviáns magatartású diákokat ki lehessen zárni az intézményből, illetve a büntethetőség alsó korhatárát a jelenlegi 14 évről 12 évre mérsékeljék.

Vona Gábor azt mondta: népszavazásukkal a munka és közbiztonság nemzeti minimumát akarják lefektetni, de hangsúlyozta, nem titkolt céljuk, hogy "megálljt parancsoljanak" a cigányság azon jelentős részének, akik úgy gondolják, "rájuk a törvények nem vonatkoznak, és munka nélkül, bűnöző életmódot folytatva akarnak élni".

Az MTI kérdésére, hogy Szepessy Zsolt, Monok független polgármestere szintén népszavazást kíván kezdeményezni a segélyezési rendszer átalakításáról, a Jobbik elnöke úgy válaszolt: hajlandóak összefogni a borsodi település vezetőjével.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását