2024. május 2. - Zsigmond

Nem szüntetik meg a kórházat

Csakúgy, mint két hónapja, a Fővárosi Közgyűlés júniusi ülésén sem kapta meg a szükséges többséget a város vezetőinek az a javaslata, hogy végelszámolással szüntessék meg a Schöpf-Merei Kórház Kht.-t.
2008. június 26. csütörtök 18:10 - Hírextra
Ezúttal 33 MSZP-SZDSZ-képviselő támogatta, ugyanennyi ellenzéki pedig elutasította a javaslatot. Szalkai István (MSZP) lekéste a szavazást.

Pesti Imre, a Fidesz szakpolitikusa hosszasan sorolta a korábban már többször ismertetett érveket amellett, hogy ismét meg kellene nyitni a kórházat. A politikus szerint ez ügyben semmi másról nincs szó, mint "közönséges ingatlanbizniszről".

Havas Szófia, az MSZP szakpolitikusa szerint már nincs arra lehetőség, hogy ismét megnyissák a kórházat. Leszögezte azt is, hogy az intézmény működése során semmi olyan feladatot nem látott el, amelyet más kórházak ne tudnának elvégezni. Hozzátette, hogy a már megszűnt kórház feladatai más intézményekhez kerültek. Havas Szófia elmondta azt is, hogy - az érvényes közgyűlési döntésnek megfelelően - ha be kell zárni egy intézményt, az ebből származó pénzt az egészségügy fejlesztésre költik.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását