2024. április 25. - Márk

Három nagy fesztivál Kecskeméten

Három nagy rendezvénysorozattal várja a közönséget a csütörtökön induló Kecskeméti Nyár 2008: a II. Kecskeméti Amatőr Művészeti Fesztivál, az Udvarszínház és a Kodály Művészeti Fesztivál programjai kisebb magszakításokkal augusztus 16-ig tartanak. A város
2008. június 26. csütörtök 17:49 - Hírextra
A Kecskeméti Amatőr Művészeti Fesztivál a dél-alföldi régió amatőr előadóit bemutató programsorozat, melyet második alkalommal rendeznek meg. A csütörtöktől négy napon át tartó rendezvényen öt helyszínen több mint 50 fellépő várja könnyűzenei, színházi és táncprodukciókkal az érdeklődőket.

Hatodik évadjához érkezett idén az Udvarszínház, amely utoljára most nyáron működik befogadó színházként - mondta Sárközy István, hozzátéve, hogy jövőre a nyári bemutatók többségét a nagyszínházban is megnézheti majd ősszel a közönség.
Az alpolgármester kiemelte: a városháza szecessziós díszudvarán július 17. és augusztus 16. között színvonalas, tartalmas és könnyed szórakozást nyújtó előadások várják a kecskemétieket és a városba látogatókat.

A nyitó előadás premiernek tekinthető, hiszen a Grapevine Show Dance Club és a Bohém Ragtime Jazz Band először mutatja be közös, egész estés produkcióját, de láthatja a közönség - a tavaszi fesztivál idején betegség miatt elmaradt - A Little Nightmare Music című zenés paródiát is a világhírű Igudesmann & Joo duó előadásában.

Az operett és a musical kedvelői a Kecskeméti Katona József Színház zenés estjén nemcsak a helyi művészekkel, hanem a Madách Színház kiváló énekeseivel is találkozhatnak. A városháza udvarán koncertet ad a Csíkszeredai Régizene Együttes, a Japán Rádió Gyermekkórusa és a Kecskeméti Szimfonikus Zenekar is.

Kodály szülővárosában minden évben nyáron, a Kodály Művészeti Fesztivál keretében tartják a város legjelentősebb hangversenysorozatát.
A július 30. ás augusztus 10. között megrendezendő koncertek hagyományosan a templomokban és a városháza udvarán zajlanak, ennek megfelelően egyházi és világi témájú hangversenyeket is hallgathatnak a komolyzenét szeretők.

A három rendezvénysorozat, melyhez az önkormányzat komoly támogatást kapott állami és magánszervezetektől, összesen 22.5 millió forintba kerül.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Kultúra témában
Szeret színdarabokat látogatni?
Rajongok a színházért!
Amennyiben időm és pénztárcám engedi, igazán örömmel teszem!
Évente egyszer-egyszer megesik
Évek óta nem voltam színházban, de szeretnék eljutni
Évek óta nem voltam színházban és nem is érdekel a dolog
Soha nem voltam színházban és nem is érdekel a dolog
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását