2024. április 20. - Tivadar

a kormányszóvivő online sajtótájékoztatót tartott

Budai Bernadett kormányszóvivő a sajto.kormanyszovivo.hu rendszer online közvetítésében reagált Cser-Palkovics András mai sajtótájékoztatójára.
2008. június 26. csütörtök 17:52 - Hírextra
Budai Bernadett az online fogadóórán rámutatott: a Fidesz ismét a kiszivárgott Orbán-beszédről próbálja elterelni a figyelmet, miután a megjelent közvélemény-kutatási adatok is arra utalnak, hogy sokat ártott a pártvezér őszinte beszéde a Fidesz megítélésnek. A kormányszóvivő a Fidesz helyettes szóvivőjének írásban feltett kérdéseivel kapcsolatban elmondta, hogy a képviselő természetesen a jogszabályokban előírt határidőn belül meg fogja kapni a válaszokat.

Budai Bernadett hangsúlyozta, hogy a kormanyszovio.hu és a sajto.kormanyszovivo.hu esetében egy komplett informatikai rendszer létrehozásáról van szó. Nem önmagában a két honlap, hanem egy összetett informatikai rendszer kialakítása és a hozzá kapcsolódó szolgáltatások kerültek tehát összesen tehát 200 millió forintba.

A sajto.kormányszovivo.hu speciális szolgáltatásokkal teszi hatékonyabbá az újságírók munkáját, ezzel is erősítve a kormányzat működésének átláthatóságát és elszámoltathatóságát. Élőben követhetőek nyomon például a kormányszóvivői tájékoztatók, így Magyarország legtávolabbi részén, akár az ország határain kívül élő zsurnaliszták is azonos esélyekkel követhetik nyomon a tájékoztatókat, sőt akár kérdéseket is feltehetnek.

Mindez nem csupán az újságírók esélyegyenlőségét erősíti az információkhoz való hozzáférésben, hanem az ő közvetítésükkel valamennyi állampolgárét is. A hírek, információk legfontosabb közvetítői ugyanis az újságírók, a média munkatársai. Az ő közreműködésükkel a lehető legszélesebb körben jutnak el a hírek, információk az állampolgárokhoz.

Az interaktív rendszer lehetőséget teremt az újságírók és a kormányszóvivők, illetve a Kormányszóvivői Iroda közötti közvetlen, kétirányú kommunikációra, hiszen kérdéseiket a most indult rendszeren keresztül tehetik fel. A folyamatosan frissített adatbázisban, amelyben a korábbi tájékoztatók videói is megtalálhatóak, kulcsszavakkal lehet keresni. A naptárban böngészhetik a meghirdetett sajtótájékoztatókat, és amennyiben az esemény akkreditáció-köteles, azonnal le is adhatják jelentkezésüket.

Budai Bernadett kormányszóvivő reagálását a rendszerben regisztrált újságírók a sajto.kormanyszovivo.hu címen megtekinthetik.
Kormányszóvivői Iroda
Forrás: MTI-OS
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását