2024. április 29. - Péter

Balhé az adáshiba körül

Elképzelhető, hogy kártérítési pert indítanak a labdarúgó Európa-bajnokságról közvetítő német állami televíziók a kontinentális szövetség ellen a szerdai német-török meccsen többször előfordult adáshibák miatt.
2008. június 26. csütörtök 22:18 - Hírextra
Az ARD és a ZDF vezetői a torna után döntenek a lehetséges jogi lépésekről. Ez az első alkalom, hogy a nemzetközi közvetítésért az UEFA által összeállított stáb volt a felelős.

"Nem azért fizettünk 115 millió eurót a közvetítési jogokért, hogy a nézőink ne tudják zavartalanul élvezni az Eb meccseit - mondta Dieter Gruschwitz, a ZDF közvetítéseinek vezetője. - A vihar miatt bármikor bekövetkezhet egy áramszünet, de mindig kell lennie egy tartalék erőforrásnak, amely ilyenkor biztosítja a szükséges áramot. Napjainkban kellő előkészítés esetén már nem fordulhat elő, hogy megszakad a közvetítés."

A Sport Bild című lap internetes kiadása szerint csak a svájci és az arab al-Dzsazíra televízió tudta az elsőtől az utolsó percig fennakadás nélkül közvetíteni a 3-2-es német győzelemmel végződött találkozót.

A német televízió egy gyors egyeztetést követően a második áramszünet alkalmával a svájci tévé képeit mutatta, így a német nézők csak három-négy percet nem láttak a meccsből, bár volt egy olyan időszak is, amikor a vonal összeomlása miatt a kommentátor mobiltelefonról közvetített.
Az UEFA közleményben kért elnézést a hibáért és vállalta a felelősséget a történtekért.

Alexandre Fourtoy, az európai szövetség médiatechnikáért felelős ügyvezetője azt mondta, hogy a vasárnapi döntőn egy újabb dízelgenerátor üzembe helyezésével minimálisra csökkentik a képkimaradás veszélyét.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Sport témában
Kijutunk-e a labdarugó világbajnokságra?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását