2024. április 25. - Márk

15. Víz, Zene, Virág Fesztivál

Sárkányhajók versenye, reneszánsz virágkötők vetélkedője, valamint minden korosztály számára kikapcsolódást jelentő zenei kínálat színesíti a hét végén 15. alkalommal megrendezésre kerülő Víz, Zene, Virág Fesztivált Tatán.
2008. június 26. csütörtök 10:24 - Hírextra
Péntek délután négy órakor dördül el a startpisztoly az Öreg tavon rendezett ifjúsági és szenior kajakversenyen. Hűsítő programnak ígérkezik a jégszobor faragás, a zenekedvelők a mai könnyűzene több képviselője közül választhatnak, meghallgathatnak egy indiai zenekart vagy Mozart Varázsfuvoláját.

A sárkányhajók versenyéhez bemutatóval csinálnak kedvet szombat délelőtt, később a vendégcsapatok barátságos mérkőzésen hasítják a vizet, majd a versenyre nevezett egységek már díjakért lapátolnak.

A várban a középkori királyi udvar életét elevenítik fel, a tó felett Veres Zoltán mutatja be műrepülő figuráit, majd sötétedéskor lámpás karnevál kezdődik az Öreg-tavon. A fesztivál ideje alatt többször bemutatják a az Öreg-tó és az Által-ér megújítására kidolgozott környezetvédelmi programot.

Vasárnap a Musica Historica tart reneszánsz zene- és táncbemutatót, az Esterházy-kastélyban virágkötő versenyt rendeznek a Reneszánsz Évhez kapcsolódva. A 15. Víz, Zene, Virág Fesztivált este tíz órakor tűzijáték zárja.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Kultúra témában
Szeret színdarabokat látogatni?
Rajongok a színházért!
Amennyiben időm és pénztárcám engedi, igazán örömmel teszem!
Évente egyszer-egyszer megesik
Évek óta nem voltam színházban, de szeretnék eljutni
Évek óta nem voltam színházban és nem is érdekel a dolog
Soha nem voltam színházban és nem is érdekel a dolog
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását