2024. május 4. - Mónika, Flórián

Újra Dixieland fesztivál Miskolcon

Rendkívüli összetartásról tett tanúbizonyságot Miskolc városa, ahol anyagi gondok miatt tavaly nem sikerült megszervezni a Dixieland Fesztivált, idén azonban huszonnegyedik alkalommal ismét felcsendül a dixie-muzsika július 4-én és 5-én.
2008. június 25. szerda 19:12 - Hírextra
Benkó Sándor, a Benkó Dixieland Band vezetője, a rendezvény főszervezője úgy fogalmazott, soha nem tapasztalt összetartozást szimbolizál ez az együttműködés és összefogás Miskolc szeretetéről. Őszinte törekvést arra, hogy egy kiemelt rendezvény valóban sikeres legyen - mondta.

Hozzátette: a 2008-as Miskolci Dixieland Fesztivál épp ezért különleges sikert hoz majd, és ez növeli a felelősségét abban, hogy jó és színvonalas program várja az érdeklődőket.

Arról is beszámolt, hogy eddig 30 világsztár lépett fel a dixieland fesztiválokon, olyanok, akik vidékre soha nem jöttek volna el, volt olyan év, amikor hat nemzetközi hírű előadó is fellépett a Diósgyőri várban.

A XXIV. Nemzetközi Dixieland Fesztivál fő helyszíne a hagyományoknak megfelelően idén is a Diósgyőri vár, ám Miskolc belvárosában is felcsendül a muzsika, hiszen július 4-én, pénteken koncertekre várják az érdeklődőket a Szinva-teraszon felállított szabadtéri színpadon, valamint a Dixie Kocsmákban: azaz a Dolce Vitában és a Calypsóban.

Másnap a Diósgyőri várban fellép a Police Big Band, a szlovákiai The Original Vigaš Band, a Miskolc Dixieland Band, a Lucky Boys Shuffle Band, az osztrák Vienna City Ramblers és a Benkó Dixieland Band vendégszólisták, Micheller Myrtill (ének), Berki Tamás (ének), Varga Tibor (ten sax), és Gáspár Pál (bendzsó) közreműködésével.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Kultúra témában
Szeret színdarabokat látogatni?
Rajongok a színházért!
Amennyiben időm és pénztárcám engedi, igazán örömmel teszem!
Évente egyszer-egyszer megesik
Évek óta nem voltam színházban, de szeretnék eljutni
Évek óta nem voltam színházban és nem is érdekel a dolog
Soha nem voltam színházban és nem is érdekel a dolog
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását