2024. április 26. - Ervin

Rövidnacis rendőrök

A miskolci rendőrkapitányság többféle technikával felszerelt járőrautói és rendőr-motorkerékpárjai mellett a nyári hónapokban kerékpáros járőrök is közreműködnek a közlekedési szabálysértések kiszűrésénél és a közbiztonság megteremtésében; a "biciklis ren
2008. június 25. szerda 11:51 - Hírextra
A kerékpáros rendőrök az elmúlt évekhez hasonlóan a prevenciót, a bűn- és baleset-megelőzési munkát szolgálják - mondta Dobi Tamás, a Borsod megyei rendőr-főkapitányság kommunikációs irodájának munkatársa. A járőrútvonaluk az idegenforgalmilag frekventáltabb városrészek: Miskolctapolca, a diósgyőri vár és környéke, Lillafüred, valamint a belváros, a Széchenyi utca és környéke.

A cél az, hogy a belvárosban már hatékonyan működő térfigyelő kamerarendszert kiegészítve tovább erősödjön a lakosság és a turisták biztonságérzete - mondta a szóvivő.

Hozzátette: a kerékpáros járőrök szolgálati felszerelése megegyezik az általános járőrszolgálati felszerelésekkel, azonban a szolgálatellátás specialitása miatt öltözetük és felszerelésük különbözik a megszokottól.

Mint mondta, Rendőrség felirattal ellátott fehér színű, rövid ujjú pólót viselnek, amelyen a rendszeresített rendfokozati és szolgálati jelzések is megtalálhatók. A kissé eltérő egyenruhát a sötétkék rövidnadrág egészíti ki.

A kerékpáros járőrök első pedálozásai csütörtökön délben a miskolci Városház térről indulnak - jegyezte meg.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását