2024. május 2. - Zsigmond

Monokot Jászladány követi

Ismét munkalehetőséget kínál a jászladányi önkormányzat a jelenleg segélyből élő falubeliek közül azoknak, akiknek a legrosszabbak az elhelyezkedési kilátásaik - közölte a település polgármestere.
2008. június 25. szerda 13:37 - Hírextra
Jászladányban jelenleg 439 aktív korú helyi polgár részesül segélyben, közülük azonban 85 ember nem végezte el az általános iskolát, így a korábban egy munkaerő-piaci közvetítő cég közreműködésével meghirdetett álláshelyek betöltésére esélyük sem volt - tette hozzá Dankó István.

Elmondása szerint számukra közmunkát ajánlottak fel, július elsejétől parlagfüvet kell majd irtaniuk, a pénzt a regionális munkaügyi központ biztosította. A tájékoztatóra mind a 85 érintettet kiértesítették, 78-an megjelentek, és kettő kivételével, akik időközben kismamák lettek, vállalták a munkát. A hét meg nem jelent munkanélkülitől a segély már megvonható.

Dankó István jelezte: mivel a segélyen döntően romák élnek, egyedi problémáik megoldásáért egy cigány származású munkaerő-piaci menedzsert is alkalmaz az önkormányzat.

Jászladány önkormányzata első akcióját egy munkaerő-közvetítő cég révén hirdette meg, annak a 314 embernek, aki betöltötte a 18. életévét, és elvégezte az általános iskolát. Június 18-án és 19-én ebből a csoportból 272-en jöttek el a felhívásra, és 242-en jelezték, vállalnák a munkát. Akik viszont hiányoztak a tájékoztatóról, vagy úgy nyilatkoztak, hogy nem akarnak dolgozni, vagy a felajánlott munkát nem vállalják, azoktól a segély szintén megvonható.

Kereseti lehetőség egy jászberényi üzemben van, oda-vissza utaztatásukat a munkaerő-közvetítő cég oldja meg. Szalag mellé betanított munkára alkalmaznák őket, a bruttó órabér 450 forint körül mozog, ezen felül járnak műszakpótlékok is. Valamennyi érintettnek egy üzemorvosi vizsgálaton kell átesni.

A polgármester hangsúlyozta: képviselő-testületük ezt az akciósorozatot a monoki önkormányzat kezdeményezése nyomán indította el, mert rendkívül figyelemre méltónak tartják, hogy egy országszerte létező problémára hívták fel a figyelmet. Ezzel együtt Jászladányban arra törekedtek, hogy törvényes keretek között keressék a megoldást, azaz valódi munkalehetőséget kínáljanak fel a segélyezetteknek - húzta alá.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását