2024. április 27. - Zita

Kígyózó sorok a sárospataki vár előtt éjjel

Borsod-Abaúj-Zemplén megyében is sikeres volt a Múzeumok éjszakája. Bár Miskolcon a tavalyinál kevesebben vettek részt a programokon, számos helyszínre több vendég látogatott el, mint egy évvel korábban, a sárospataki várban például hosszú sorok alakultak
2008. június 25. szerda 07:30 - Hírextra
Gecsei Anikó, a megyei önkormányzat turisztikai munkatársa az MTI-nek kedden elmondta, hogy a megye 10 településén, összesen 17 helyszínen igazi Szent Iván-éji hangulat várta szombaton éjjel a látogatókat. "Igaz, a futball Eb többeket a televízió előtt tartott, a programszervezők szerint ennek a hatása érezhető volt a látogatottságon" - fűzte hozzá.

Miskolcon a tavalyinál kevesebben, mintegy 7000-en vettek részt az éjszakai kulturális kalandtúrán, amelyen legnépszerűbbnek a hamisítványokat bemutató kiállítás számított.

A putnoki szervezők arról számoltak be, hogy idén többen látogattak el hozzájuk, mint tavaly, ez több mint félezer embert jelentett. Sárospatakon, a várban hosszú sorokban várakoztak az érdeklődők a gyertyafényes tárlatvezetésekre. Az, hogy ezen a helyszínen 40 százalékkal többen vettek részt az eseményen, mint egy évvel korábban, annak is köszönhető, hogy ekkor nyitották meg a reneszánszkori sütőházat, és igazi katonatábor elevenedett meg egyebek mellett lövészbemutatókkal - tette hozzá Gecsei Anikó.

Pár kilométerrel távolabb, Széphalmon, az újonnan megnyitott Magyar Nyelv Múzeumában és a Kazinczy-emlékparkban csaknem nyolcszázan vettek részt a programokon. Dél-Borsodban, Mezőkövesden pedig épp ezen a hétvégén rendezték meg a Város Napját, így itt többnapos rendezvény részeként "kínálták" a Múzeumok éjszakáját.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Kultúra témában
Szeret színdarabokat látogatni?
Rajongok a színházért!
Amennyiben időm és pénztárcám engedi, igazán örömmel teszem!
Évente egyszer-egyszer megesik
Évek óta nem voltam színházban, de szeretnék eljutni
Évek óta nem voltam színházban és nem is érdekel a dolog
Soha nem voltam színházban és nem is érdekel a dolog
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását