2024. május 2. - Zsigmond

Hollywood Obama mögött áll

A hollywoodi filmipar hírességei felsorakozni látszanak Barack Obama mögött; kedden Los Angelesben óriási adománygyűjtő partit rendeztek a várható demokrata párti elnökjelölt javára. A demokrata verseny végével Clinton mögül is mellé állnak.
2008. június 25. szerda 10:07 - Hírextra
Obamát már eddig is olyan sztárok éltették, mint Tom Hanks, Robert De Niro, Jennifer Aniston, George Clooney, valamint Bruce Springsteen és Scarlett Johansson. A megosztó jellegű előválasztási kampányban viszont sok híresség - köztük Elton John, Barbra Streisand, Jack Nicholson, Natalie Portman, továbbá Eva Longoria Parker és Ellen DeGeneres - Clinton támogatója volt.

Az Amerikában istenként imádott hollywoodi filmsztárok döntő többsége demokrata kötődésű, és korábban úgy tűnt, hogy a volt first lady erősebb hátországgal rendelkezik az amerikai filmipar szívében, mint vetélytársa. Hillary Clinton visszalépésével azonban a támogatás és várhatóan a hatalmas adományok Obama ölébe pottyannak.

"Talán egy-két republikánus van a városban (...) nem hiszem, hogy bárki is John McCainre fog szavazni (a filmesek közül)" - mondta Chad Griffin, aki korábban Clinton számára szervezett adománygyűjtő rendezvényeket, de most már Obama mögött áll. Lehet, hogy túlzott, Sylvester Stallone ugyanis például a republikánus szenátort támogatja. Az idei előválasztási kampányban a hollywoodi filmes, tévés és zenei ipar választási adományainak nyolctizedét mindenesetre demokrata politikusok kapták.

A keddi megapartit olyan nevek fémjelezték, mint Samuel L. Jackson és Dennis Quaid színészek, Cindy Crawford modell, valamint Sugar Ray Leonard boxlegenda. Az Obama-kampány célja nyilvánvalóan az, hogy megszerezze Clinton adományozóinak támogatását, akiknek egy ideig ápolni kell sebeiket Hillary Clinton előválasztási veresége után.

Obama oldalára állt Clinton egyik legismertebb dél-kaliforniai volt támogatója, Antonio Villaraigosa Los Angeles-i polgármester. Ron Burkle, Bill Clinton volt elnök közeli barátja, aki már több adománygyűjtést rendezett Beverli Hills-i házában, közölte, "boldogan segíti" Obama kampányát. A kedd esti partin a legdrágább jegyek 30 ezer dollárnál is drágábbak voltak, a bevételen fele-fele arányban osztozik az Obama-kampány és a Demokrata Párt országos bizottsága.

A Clinton-támogatóknak nagyon nehéz feladni álmukat és átállni Obama támogatására - mondta Eleni Tsakopoulos-Kounalakis, aki a legaktívabb Clinton-párti adománygyűjtők egyike volt. Most már az illinois-i szenátort segíti minden energiájával. Obamának nincsenek anyagi gondjai, az adománygyűjtésnél fontosabb a sebek begyógyítása - mondta, s hangsúlyozta: "túl sokat veszítünk, ha elveszítjük a Fehér Házat".
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Külföld témában
Mit várhatunk Joe Biden elnökségétől?
Visszatér a józan ész a Fehér Házba
Újra jön a neoliberalizmus
Semmi nem változik
Biden megbuktatja az európai féldemokráciákat
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását