2024. március 29. - Auguszta

Defibribátor a CIB Bankban

A magyarországi pénzintézetek közül elsőként telepített automata életmentő defibrillátort (AED) a CIB Bank debreceni központi fiókjába. A közlemény szerint Magyarországon évente huszonhatezer, naponta hetven ember hal meg hirtelen szívhalál következtében.
2008. június 25. szerda 13:15 - Hírextra
A hirtelen szívhalál túlélési valószínűsége Magyarországon csupán 2-3 százalék. Az alacsony túlélési mutatók azzal magyarázhatók, hogy nem ösztönzik a laikusok által végzett újraélesztést, sem a civil lakosság oktatását az elsősegélynyújtás alapvető ismeretére és az életmentő defibrillátorok alkalmazására.

"A CIB Csoport társadalmi felelősségvállalási (CSR) stratégiájának fontos eleme az ügyfelek és a munkatársak iránti felelősség. Ennek szellemében született döntés arról, hogy bankunk tíz egységébe életmentő készüléket telepítünk, melyet bárki használhat, aki egy 3-4 órás tanfolyamon az elsősegélynyújtással, újraélesztéssel és a készülék használatával kapcsolatos alapismereteket elsajátította. A nemzetközi tapasztalatok ugyanis azt mutatják, hogy a hirtelen szívhalál megelőzése érdekében a nagy forgalmú helyekre érdemes életmentő defibrillátort telepíteni" - áll a közleményben.

A pénzintézet tíz készülék elhelyezését tervezi a CIB Csoport központi épületeiben és - a dolgozói létszámot és az ügyfélforgalmat figyelembe véve - a legnagyobb bankfiókokban. Június végéig Pécsett, Szegeden és Szombathelyen, július elején pedig hat fővárosi központi épületében jelenik meg az életmentő berendezés. A bank a készülékek biztonságos használata érdekében életmentő tanfolyamokat is szervez.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását