2024. március 28. - Gedeon, Johanna

Bekebelezik a Plust

Az Európai Bizottság az EU összefonódás-ellenőrzési rendelete alapján jóváhagyta, hogy a Spar osztrák kiskereskedő felvásároljon egy magyar diszkont kiskereskedőt, a Plus Élelmiszer Diszkont Kft.-t.
2008. június 25. szerda 21:01 - Hírextra
A Bizottság arra a következtetésre jutott, hogy az ügylet nem fogja jelentősen korlátozni a hatékony versenyt az Európai Gazdasági Térségben (EGT) vagy annak bármely jelentős részén.

A tervezett ügyletre vonatkozó bizottsági vizsgálat a mindennapi fogyasztási termékek élelmiszer-kiskereskedelmi és -beszerzési piacára összpontosított. A vizsgálat megállapította, hogy az egyesült vállalat a jövőben is számos erős, hatékony, valamint nemzeti és helyi szinten is jelentős piaci részesedéssel rendelkező versenytárssal néz majd szembe. A Bizottság úgy találta, hogy a beszerzési piacokon a tervezett ügylet nem vezet az egyesült vállalat vásárlóerejének jelentős növekedéséhez beszállítóival szemben, vagyis az egyesült vállalat nem kerül olyan pozícióba, hogy befolyásolhassa beszállítóinak árait.

Az osztrák Spar-csoport leányvállalatain - szupermarketeken, hipermarketeken és diszkontáruházakon - keresztül számos európai országban jelen van. Textil- és sporttermékek kiskereskedelmével is foglalkozik. A Spar Magyarországon szupermarketeket és hipermarketeket üzemeltet. A Plus Magyarország diszkontüzleteket működtet Magyarországon.
Forrás: hirado.hu
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Gazdaság / HR témában
Ön miként vélekedik a magyar gazdaságról?
A gazdaságunk szárnyal, határ a csillagos ég!
A gazdaságunk bár a levegőben van, magassága legfeljebb másfél méter, sebessége egy csigával azonos.
A gazdaságunk valaha szárnyalt, jelenleg a sütőben sül, zöldségkörettel.
A reformok működnek
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását