2024. április 29. - Péter

Egy góllal vertük az amerikaiakat!

Az Egyesült Államok csapata ellen hangolódott rá a hétvégi ING Kupára a magyar férfi vízilabda-válogatott, amely egygólos győzelmet aratott a Leányfalun rendezett szerdai barátságos összecsapáson.
2008. június 25. szerda 20:54 - Hírextra

Eredmény:
Magyarország-Egyesült Államok 7-6 (3-1, 1-1, 1-2, 2-2)
-------------------------------------------------------
a magyar góldobók: Hosnyánszky, Benedek 2-2, Biros, Varga Dániel, Kiss G. 1-1

A péntektől vasárnapig tartó szombathelyi nemzetközi torna előtt a tengerentúliak újdonsült Világliga-ezüstérmes válogatottjával szemben szállt vízbe a júliusi Eb-re, és még inkább az augusztusi olimpiára készülő magyar gárda.

Kemény Dénes szövetségi kapitány a mérkőzést megelőzően azt mondta, bízik benne, hogy igazi nehéz, szikrázó csata vár játékosaira, már csak azért is, mert csak egy ilyen meccs segíthet a még meglevő kérdőjelek eltüntetésében. Hozzáfűzte, hogy amúgy fogynak a kételyei, egyre kevesebbet kell hezitálnia az ideális csapat megtalálásához vezető úton, s a 13-asra csökkentendő, jelenleg 18 fős keretét illetően még két-három név kérdéses számára.

A mérkőzést a szintén a pekingi ötkarikás versenyekre készülő, harcos és fizikailag jól felkészült rivális ellen látványos góllal kezdte a hazai együttes: ügyes megúszás zárásaként a kétszeres olimpiai bajnok Biros Péter vette be az amerikai kaput (1-0). A gyors egyenlítést követően aztán 4-1-ig meg sem állt a magyar válogatott, a nagyszünetig viszont a kihagyott helyzetek közepette már csak egyetlen vendéggól született.

A folytatásban több emberelőnyükből kettőt belőve 4-4-re feljöttek az amerikaiak, ez afféle riadóztató jeladás volt a Kemény-legények számára, mert az ekkor már másodszor eredményes Hosnyánszky Norbert újabb sikeres távoli bombájával "hazatért" az előny (5-4).
A záró nyolc percben a szoros emberfogást továbbra is rendre kiállítással "díjazó" amerikai bíró ítéleteinek is betudhatóan megint egyenlítettek a vendégek (5-5). Kiss Gergely a legjobbkor lőtte első gólját, a csapatkapitány Benedek Tibor parádés ejtésével pedig jócskán csökkentek az izgalmak (7-5). Igaz, csak addig, amíg két perccel a vége előtt kettős (!) emberfórból megint közelebb férkőzött a rivális (7-6), egyenlítenie viszont már nem sikerült.
"A védekezésünk jó volt, 13 emberhátrányunkból csak négy gólt kaptunk, viszont ami a támadójátékunkat illeti, sok maradt a csapatban" – összegzett Kemény Dénes.

Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Sport témában
Kijutunk-e a labdarugó világbajnokságra?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását