2024. április 27. - Zita

Volkswagen előzte a Mercedest

A Chrysler eladásával a Mercedes gépjárműveket gyártó Daimler cég elvesztette vezető helyét a legnagyobb forgalmat bonyolító német vállalatok listáján. Az első helyet a Volkswagen örökölte meg. A harmadik a Siemens.
2008. június 24. kedd 16:28 - Hírextra
Az 500 legjelentősebb német céget felsoroló listát éveken keresztül a stuttgarti autógyár vezette. A Chrysler tipusú autókat gyártó amerikai részlegének eladása óta a Mercedesek eladásából a Daimlernek azonban nem folyik be elegendő összeg az élvonal megőrzéséhez.

Ezt a megtisztelő helyet a legnagyobb európai autógyár, a Volkswagen szerezte meg. A wolfsburgi konszern évi forgalma megközelíti a 109 milliárd eurót. Rajta kivül egyetlen más német cég sem tud 100 milliárd eurónál magasabb éves forgalmat felmutatni.

A második helyre a Daimler került, míg a harmadik a sorban a Siemens lett, annak ellenére, hogy a müncheni központú konszern tekintélyét az évek óta húzódó botrány tépázza.

A legnagyobb ugrást a ranglistán több mint 60 Százalékos bevétel-növekedéssel az Air Berlin fapados légitársaság tudta felmutatni, egykori vetélytársának, az LTU-nak átvétele révén.

A legtöbb alkalmazottat foglalkoztató német cég a Posta a maga közel félmillió dolgozójával, a második helyen már évek óta Siemens áll, míg a harmadik helyre, 329 ezer alkalmazottjával a Volkswagen került.

A kimutatásból kiderült az is, hogy tavaly az energiahordozók drágulása ellenére is az 500 vezető német cég átlagos forgalma közel öt és fél százalékkal emelkedett.

Ez azonban jelentősen elmarad a korábbi években elért csaknem 10 százalékos növekedéshez képest.
Forrás: inforadio.hu
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Gazdaság / HR témában
Ön miként vélekedik a magyar gazdaságról?
A gazdaságunk szárnyal, határ a csillagos ég!
A gazdaságunk bár a levegőben van, magassága legfeljebb másfél méter, sebessége egy csigával azonos.
A gazdaságunk valaha szárnyalt, jelenleg a sütőben sül, zöldségkörettel.
A reformok működnek
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását