2021. május 8. - Mihály

Új szakkollégium nyílik keresztény ifjaknak

Sopronban megnyitja kapuit szeptemberben a Szent Pál Katolikus Szakkollégium, amely 62 keresztény szellemiségű egyetemi hallgató számára nyújt szállást és lehetőséget a szellemi gyarapodásra - közölte az Egyházi Katolikus Iskolai Főhatóság igazgatója a gy
2008. június 24. kedd 19:39 - Hírextra
Dékány Ferenc az új intézményekről, illetve a meglévők felújításáról adott tájékoztatást. Elmondta: a nyári hónapokban elvégzik az oktatási intézmények rendbetételét. Felújítják a győri Prohászka Ottokár Orsolyita Közoktatási Központ Általános Iskolájának udvarát, s gimnáziumának auláját. Az aulát kiállítások rendezésére teszik alkalmassá, s kápolnát is kialakítanak falai között.

A soproni Árpád-házi Szent Margit Óvoda épületén elvégzik a födémcserét, a tetőteret megújítják és tornaszobát is kialakítanak. A soproni Szent Orsolya Gimnáziumban pedig megkezdik a tornaterem építését.

Új intézménnyel is gyarapszik az egyházmegye: a győri Apor Vilmos Katolikus Iskola Központ fenntartói jogát szeptember 1-jétől visszaadta a győri egyházmegyének a Mária Iskolatestvérek Szerzetesrend. Az iskola élete az eddigi szervezeti és személyi feltételek mellett folytatódik - mondta Dékány Ferenc.

Pápai Lajos győri megyés püspök az MTI finanszírozással kapcsolatos kérdésére válaszolva közölte, az oktatási intézmények felújítására szükséges forrásokat részben a templomokra, plébániákra fordítható összegből veszik el, részben a vissza nem adott épületek utáni pénzbeli kártalanítást fordítják erre a célra.

A megyés püspök szólt a templomfejlesztésekről, tájékoztatása szerint a berendezések restaurálásával 2009-ig befejeződik a szilsárkányi templom külső és belső felújítása, és ez évben elkészül a győrújbaráti templom külső restaurálása. Augusztusban pedig megkezdik Komárom-Esztergom megyében az ácsi és a szomódi templom külső rendbetételét.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Életmód témában
Drogok legalizálása?
Igen
Egyes fajtákat, rendezett, ellenőrzött körülmények között igen
Soha!
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását