2024. április 29. - Péter

Maximum egymillió euró jár a Mercinek

A szociális tárca a Munkaerőpiaci Alap képzési alapból az uniós szabályoknak megfelelően legfeljebb egymillió eurós támogatást biztosíthat a Daimler-Benz kecskeméti beruházásánál a szakmunkaerő-igény kielégítéséhez - jelentette ki a kormányszóvivő keddi b
2008. június 24. kedd 14:21 - Hírextra
Mint elhangzott, a Szociális és Munkaügyi Minisztérium iránymutatásai alapján a Daimler-Benz elkészíti a képzési tervet, amely részletesen tartalmazza a munkaerő szakképzettség szerinti összetételét és képzési igényét. A tárgyalásokba a munkaügyi központ is bekapcsolódik, mivel a regisztrált álláskeresők munkaerőpiaci program keretében történő célirányos képzése rendkívül fontos a munkaerőigény biztosításához - közölte Budai Bernadett.

A szóvivő elmondta, hogy a regionális munkaügyi központ munkatársai a képzési terv alapján feltérképezik a régió oktatási intézményeinek kibocsátását is, hiszen a frissen végzett pályakezdők elhelyezkedéséhez szintén jó lehetőséget nyújt a beruházás.

A Daimler-Benz június 18-án jelentette be, hogy Kecskeméten építi fel Mercedes autógyárát, ahol előreláthatólag 2012-ben már új generációs A és B osztályú járműveket gyártanak.

A 200 milliárd forint értékű zöldmezős beruházás, amely 2.500 főt foglalkoztathat, a legnagyobb külföldi beruházás lesz Magyarországon.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Gazdaság / HR témában
Ön miként vélekedik a magyar gazdaságról?
A gazdaságunk szárnyal, határ a csillagos ég!
A gazdaságunk bár a levegőben van, magassága legfeljebb másfél méter, sebessége egy csigával azonos.
A gazdaságunk valaha szárnyalt, jelenleg a sütőben sül, zöldségkörettel.
A reformok működnek
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását