2024. április 19. - Emma

Védeni kell a nyugdíjasokat

A nyugdíjasokat rosszabb helyzetbe hozó tervek a szocialisták számára elfogadhatatlanok: az MSZP kiáll a jelenlegi nyugdíjemelési törvények mellett, amelyeket az Idősügyi Tanács is támogat - közölte a párt szóvivője hétfőn az MTI-vel.
2008. június 23. hétfő 18:30 - Hírextra

Nyakó István elmondta: az MSZP nagyra értékeli a Nyugdíj és Időskor Kerekasztal munkáját és fontosnak tartja a jelentésében szereplő figyelemreméltó megállapításokat. Nem vitatjuk javaslataik jobbító szándékát, ám az elsődleges célnak a jelenlegi nyugdíjasok védelmét tartjuk - jelentette ki a szóvivő.


A pártszóvivő hangsúlyozta: a kormány a megoldások keresésénél elsődlegesnek az idősek juttatásainak védelmét, a jelenlegi nyugdíjszámítási rendszer és a nyugdíjkorrekciós program végigvitelét tartja. Minden olyan kérdésben, amely a jövőben nyugdíjba vonulók ellátásainak biztonságát érinti, ennek a feltételnek a figyelembe vételével lehet párbeszédet folytatni - közölte.
Kitért arra, hogy a kerekasztal javaslatai alapján széles körű társadalmi párbeszédet folytatnak majd annak érdekében, hogy minél hatékonyabban és igazságosabban tudják biztosítani a nyugdíjrendszer fenntarthatóságát. Nyakó István ezért fontosnak és szükségesnek nevezte a további konzultációt a nyugdíjasok biztonságának megőrzéséről. Szerinte ezek a konzultációk a legnagyobb ellenzéki párt felől érkező, "az időseket nyugtalanító és elbizonytalanító fenyegetések" miatt is szükségesek.


Nyakó István közölte: a baloldal a Fidesszel és a KDNP-vel szemben továbbra is elkötelezett az idősek juttatásainak emelése mellett.

Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását