2024. május 2. - Zsigmond

Rendőrök ellenőrzik a vasúti átjárókat

A KRESZ vasúti átjárókra vonatkozó rendelkezéseinek megtartását ellenőrzik a rendőrök és vasútőrök másfél hetes, országos akciójukban; az ellenőrzés célja, hogy csökkenjenek a vasúti átjárókban bekövetkező balesetek - közölte a rendőrség az MTI-vel hétfőn
2008. június 23. hétfő 17:06 - Hírextra

Az Országos Rendőr-főkapitányság (ORFK) és a MÁV Zrt. június 23. és július 3-a között tart közös ellenőrzést a vasúti átjárókban közlekedők biztonságának növeléséért, a vasúti átjárókban bekövetkező, gyakran tragikus közlekedési balesetek megelőzéséért.


Az akcióban kiemelten ellenőrzik, hogy az autósok betartják-e a vasúti átjárókra meghatározott megengedett legnagyobb sebességet, és azt is, hogy figyelembe veszik-e a vasúti átjárót biztosító jelzőberendezések tilos jelzését.


Az ORFK tájékoztatása szerint a közös ellenőrzésekre a baleseti statisztikai adatok adnak okot: az elmúlt évben összesen 66 személyi sérüléssel járó közlekedési baleset történt vasúti átjáróban, amelyből minden harmadik halállal végződött, összesen 22-en vesztették életüket.


Az ellenőrzéssorozat elsődleges célja a figyelemfelhívás - tudatta a rendőrség. Hozzátették: a vasúti átjárókhoz közeledve, illetve áthaladáskor nagyon fontos a körültekintés és figyelem, ezek elmulasztásával nem szabad feleslegesen kockázatot vállalni.


A rendőrség felhívja a figyelmet arra: a vasúti átkelőhelyeken akár 120 kilométeres óránkénti sebességgel áthaladó, több száz tonna súlyú vasúti szerelvény fékútja 500-1.000 méter is lehet.

Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Bűnügy témában
Ön mivel büntetné a halált okozó ittas vezetést?
Azzal amit okoz: halállal
Életfogytiglan
Tíz lév letöltendő
Néhány év elég
Jogosítvány örökös elvétele
Nem büntetném
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását