2024. április 14. - Tibor

Tizenhat évet kapott az esernyős gyilkos

Egy római bíróság 16 évi börtönbüntetésre ítélte hétfőn azt a román nőt, aki áprilisban esernyőjével brutálisan meggyilkolt egy olasz nőt a főváros földalattijának egyik állomásán.
2007. december 18. kedd 11:55 - Hírextra

A két fiatal nő a Termini pályaudvar metrómegállójában keveredett szóváltásba, majd a román származású Doina Matei esernyőjével szemen szúrta Vanessa Russót, aki két nappal később belehalt sérüléseibe. A 23 éves román bevándorló megszökött a helyszínről, de a térfigyelő kamerák segítségével sikerült azonosítani.

"Komolyabb büntetésre számítottam, mint 16 év, de ez elég. Számomra az igazságszolgáltatás befejeződött" - nyilatkozta Rita Russo, az áldozat édesanyja.

Az utóbbi időben Olaszországban egyre jobban elharapództak a bevándorlók által elkövetett erőszakos bűncselekmények, s az esernyős gyilkosság tavasszal sokkolta a közvéleményt.

Romano Prodi kormánya ősszel egy másik (szintén román bevándorló által elkövetett) gyilkossági ügy nyomán végül olyan határozatot fogadott el, amely alapján kiutasíthatják a veszélyesnek nyilvánított európai uniós állampolgárokat az országból.

Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Bűnügy témában
Ön mivel büntetné a halált okozó ittas vezetést?
Azzal amit okoz: halállal
Életfogytiglan
Tíz lév letöltendő
Néhány év elég
Jogosítvány örökös elvétele
Nem büntetném
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását