2024. június 13. - Antal, Anett

Mindenki adakozik

Figyelmen kívül hagyva a gazdasági nehézségeket, rekordmennyiségű pénzt, több mint 306 milliárd dollárt ajánlottak fel az amerikaiak tavaly jótékonysági szervezetek javára - derül ki egy hétfőn közzétett tanulmányból.
2008. június 23. hétfő 13:32 - Hírextra

A kutatás megállapította, hogy 2007-ben az előző évhez képest 3,9 százalékkal nőtt az adományok összege az olajár emelkedése, az ingatlanpiaci válság és az iraki háború terhei ellenére. A mérleg még az infláció figyelembe vétele mellett is pozitívumot, 1 százalékos emelkedést mutat 2006-hoz képest.


George Ruotolo, a tanulmányt készítő Giving Institute elnöke szerint az amerikaiak nem estek pánikba (2007-ben), minden jel szerint bizakodva tekintettek a közeledő 2008. évre.
Az egyéni adományok, amelyek az összes adomány háromnegyedét teszik ki, 229 milliárd dollárra rúgtak. Ez 2,7 százalékkal több, mint 2006-ban, ám az infláció miatt 0,1 százalékos csökkenést mutat. A vállalati adakozások elérték a 15 milliárd dollárt, az alapítványok jótékony felajánlásai pedig meghaladták a 38 milliárd dollárt.


A pozitív tendencia várhatóan nem folytatódik 2008-ban, mert a gazdasági körülmények kevésbé kedveznek a jótékonykodásnak, és számos amerikai idén inkább az elnökválasztási kampányokat segíti adományaival.

Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Külföld témában
Mit várhatunk Joe Biden elnökségétől?
Visszatér a józan ész a Fehér Házba
Újra jön a neoliberalizmus
Semmi nem változik
Biden megbuktatja az európai féldemokráciákat
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását