2024. május 6. - Ivett, Frida

Egy vödör vízben lelte halálát

Öngyilkos lett a cellájában az a macedón újságíró, aki több idős nőt kegyetlenül megölt, majd bűncselekményeiről szenzációs tudósításokat írt lapjának.
2008. június 23. hétfő 12:36 - Hírextra

Vlado  Tanevski ,  az Utrinski Vesnik című szkopjei napilapnak a nyugat-macedóniai Kicevóban működő tudósítója egy vizesvödörbe fojtotta magát, közölte a macedón rendőrség szóvivője, aki szerint nem találtak olyan jelet, amely azt mutatná, hogy erőszak történt.


Az újságíróról a hétvégén bebizonyosodott, hogy megölt két 65 éves nőt, miután megerőszakolta és kegyetlenül bántalmazta őket. A rendőrség még két - egy 56 egy 79 éves - nő megölésével is gyanúsította, miután a házában és gépkocsijában a bűnösségét valószínűsítő bizonyítékokat találtak.


Az országos terjesztésű napilapja fővárosi szerkesztőségében "jó tollúként" számon tartott tudósító rendszeresen írt a gyilkosságokról, a megerőszakolt, összevert, műanyagkábellel megfojtott és nejlonzsákba tett áldozatok családtagjaival folytatott beszélgetésekről. Mindig jól értesült volt, kollégáinak nagyon tetszettek részletdús, bennfentességről tanúskodó beszámolói.
Végül épp ezek terelték rá a gyanút. Tanevski ugyanis olyan dolgokról is beszámolt tudósításaiban, amelyekről vagy a nyomozók se tudtak, vagy ha igen, akkor nem közölték a nyilvánossággal.


A gyilkos ráadásul feledékenynek is bizonyult: miután 2004-ben két - bűnösségét a per folyamán végig tagadó - embert elítéltek két idős asszony meggyilkolásáért, újabb gyilkosságai után az ő bűnösségükre utaló megjegyzéseket tett tudósításaiban, figyelmen kívül hagyva azt a tényt, hogy börtönben őrzött raboknak ritkán van alkalmuk kínzással és gyilkossággal befejezett nemi erőszak elkövetésére.


A vizsgálatot végző nyomozók utaltak rá, hogy Vlado Tanevskinek nagyon rossz volt a viszonya idős, takarítónőként dolgozó anyjával. Bizonyított és feltételezett - az anyjához hasonlóan idős - áldozatai is mind takarítónők voltak, s olyan közintézményekben dolgoztak, amelyeket munkája során többször felkeresett.
(Fazekas László)

Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Bűnügy témában
Ön mivel büntetné a halált okozó ittas vezetést?
Azzal amit okoz: halállal
Életfogytiglan
Tíz lév letöltendő
Néhány év elég
Jogosítvány örökös elvétele
Nem büntetném
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását