2024. május 3. - Tímea, Irma

Állandó parlagfűbizottság

Áttörést jelent a munkában, hogy a Dél-dunántúli Regionális Államigazgatási Kollégium az eddigi ideiglenes helyett állandó bizottságot hozott létre parlagfű mentesítésre, ami a jövőben már januárban megkezdheti a tevékenységét - mondta Oppé László, a bizo
2008. június 23. hétfő 15:13 - Hírextra

Sajtótájékoztatóján beszámolt arról is, hogy a bizottság elnöke a regionális tiszti főorvos, Kristóf Roland lett. Feladatuk az államigazgatási szervek, önkormányzatok és civilek parlagfű mentesítéssel kapcsolatos munkájának koordinációja. Akcióikban a házszám mellé, vagy utcanév alá kiragasztható matricákkal honorálják a parlagfű mentes házakat és utcákat.


Míg tavaly 24 csatlakozó civil szervezet közt 3 millió forintot tudtak szétosztani, idén ez a keret 2,3 millió forintra csökkent. Az idei munkában résztvevő civilek pályáztatása még folyamatban van. Feladatuk most is a tájékoztatás, a felderítés, a parlagfű mentesítés, a hatóságok értesítése és az ellenőrzés lesz.
Tavaly a dél-dunántúli régióban a belterületek parlagfű-szennyezettsége miatt 3,4 millió- a külterületeké miatt 18,3 millió forintos bírságot szabtak ki összesen az érintett hatóságok.

Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását